UCI werkt kalender voor 2020 bij: geen WK BMX in Houston

UCI werkt kalender voor 2020 bij: geen WK BMX in Houston

Foto: Dick Demey

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft dinsdag een update gegeven van haar wielerkalender, in verschillende disciplines, voor de komende maanden. Wegens de coronacrisis zullen ook in het vervolg van 2020 heel wat wedstrijden in het water vallen. Dat is onder meer het geval voor het WK BMX, dat van 26 tot 31 mei in het Amerikaanse Houston op de planning stond.

Het WK BMX werd wegens de coronacrisis al een eerste keer uitgesteld, maar nu laat de organisatie weten geen nieuwe datum vast te leggen in 2020. Het volgende WK is geprogrammeerd van 20-25 augustus 2021 in het Nederlandse Papendal, net na de Olympische Spelen van Tokio.

De UCI meldt voorts dat in het mountainbiken de wereldbekermanches in het Zwitserse Lenzerheide en Franse Les Gets, respectievelijk voorzien op 4-6 en 19-20 september, niet plaatsvinden. Dat geldt zoals eerder bekendraakte ook voor de manches in het Canadese Mont-Sainte-Anne (21-23 augustus) en Italiaanse Val di Sole (12-13 september), die dit jaar geen nieuwe datum krijgen. De UCI plant dit najaar wel dubbele manches in het Tsjechische Nove Mesto na Morave (29 september - 4 oktober), Sloveense Maribor (15-18 oktober) en Portugese Lousã (29 oktober - 1 november).

Het WK mountainbike in de onderdelen cross-country, downhill en pump track vindt zoals eerder aangekondigd plaats van 5-11 oktober in het Oostenrijkse Leogang. Het WK eliminator is bevestigd voor 23 augustus in Leuven, terwijl het WK marathon voor 24-25 oktober in het Turkse Sakarya gepland is. Het WK Masters, in het Franse Pra Loup, en WK Four-cross, in het Italiaanse Val di Sole, gaan niet door.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.