Opnieuw Wereldbekermanche mountainbiken geschrapt: slecht nieuws voor Mathieu van der Poel

Opnieuw Wereldbekermanche mountainbiken geschrapt: slecht nieuws voor Mathieu van der Poel

Foto: ISOPIX

Opnieuw is een manche in de Wereldbeker mountainbiken geannuleerd. Na Lenzerheide (6 september) en Val di Sole (13 september) wordt nu ook de manche in het Franse Les Gets (20 september) geschrapt. Het was de enige wedstrijd die enigszins combineerbaar was met het wegprogramma van Mathieu van der Poel: de Nederlander zal dit seizoen dus niet mountainbiken.

Op de Wereldbekerkalender staan nu amper twee wedstrijden: een dubbele manche in het Tsjechische Nove Mesto (29 september en 4 oktober). Een week later wordt het WK betwist in het Oostenrijkse Geolang. Het WK marathon vindt plaats op 25 oktober in het Turkse Sakarya. Het WK eliminator is bevestigd voor 23 augustus in Leuven.

WK BMX wordt geschrapt

Ook slecht nieuws in het BMX: het WK in het Amerikaanse Houston, dat in principe moest zijn doorgegaan van 26 tot 31 mei, krijgt geen nieuwe datum en wordt geschrapt. Het eerstvolgende WK vindt plaats van 20 tot 25 augustus 2021 in het Nederlandse Papendal, net na de Olympische Spelen van Tokio.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.