Straffe comeback van Fernando Alonso in Formule 1 komt steeds dichterbij

Straffe comeback van Fernando Alonso in Formule 1 komt steeds dichterbij

Foto: Fernando Alonso

Het ziet er steeds meer naar uit dat Renault woensdag met groot nieuws komt: de F1-comeback van de 38-jarige Fernando Alonso.

De geruchten over een mogelijke F1-comeback van Fernando Alonso begonnen letterlijk de dag na zijn afscheid eind 2018. De Spanjaard verliet toen samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne het McLaren F1 team. Geruchten over een eventuele comeback van de Spanjaard zijn er sindsdien altijd geweest en ook de Spanjaard zelf stak nooit onder stoelen of banken een F1-comeback eventueel te overwegen.

De voorbije dagen kwam de geruchtenmolen over een eventuele F1-comeback in een stroomversnelling terecht. Er zijn dan ook steeds meer aanwijzingen dat Renault woensdag Fernando Alonso als rijder voor het F1-seizoen 2021 bevestigt.

Maandag liet een Spaanse journaliste weten dat Renault F1-baas Cyril Abiteboul tegen ervaren mecaniciens zou verteld hebben dat ze iemand gaan aankondigen waarmee ze jaren geleden reeds samen werkten. Dinsdag berichtten ook de Britse 'BBC' en het Italiaanse 'La Gazetta Dello Sport' dat Alonso woensdag officieel door Renault aangekondigd wordt als racepiloot voor het F1-seizoen 2021.

Fernando Alonso zou bij Renault de vertrekkende Daniel Ricciardo (naar McLaren) vervangen en de teamgenoot van Esteban Ocon worden. Voor Alonso zou het zijn derde samenwerking met Renault worden, eerder reed Alonso al van 2003 tot en met 2006 voor Renault.

Na een mislukt avontuur bij McLaren volgde in 2008 en 2009 een nieuwe samenwerking met Renault. Alonso behaalde tijdens zijn carrière 32 overwinningen in de Formule 1 en veroverde samen met Renault twee keer de F1-wereldtitel (2005 en 2006).

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

  • Schumacher haalt uit naar Sebastian Vettel: “Hij moet zich excuseren”
  • Mercedes ontdekte vrijdag een structureel probleem met haar F1-bolide
  • Lewis Hamilton steeds dichter bij een F1-race schorsing
  • Werd Lewis Hamilton doelbewust opgehouden door zijn teamgenoot?
  • F1 2020: What could have been ...
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.