Sociale onrust na ontslag directeurs bij zorgvoorziening van Broeders van Liefde

Sociale onrust na ontslag directeurs bij zorgvoorziening van Broeders van Liefde

Foto: Jan Van der Perre

Gent -

In het multifunctioneel centrum (MFC) Sint-Gregorius in Gentbrugge is sociale onrust ontstaan naar aanleiding van het plotse ontslag van de twee directeurs van de zorgvoorziening. In een open brief verzet het personeel zich “tegen de manier waarop de Broeders van Liefde met hun medewerkers omgaan”.

Het schrijven wordt woensdag om 15 uur door een afvaardiging van het personeel en met ondersteuning van de syndicale delegatie afgegeven aan de hoofdzetel van de vzw in Gent.

“Beide personen, die al acht jaar aan het roer staan, werden dinsdagochtend door de inrichtende macht ontboden en op staande voet ontslagen”, verklaart syndicaal afgevaardigde van ACV Puls, Reginald Wietendaele, in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Volgens Wietendaele kreeg het personeel te horen dat de leiderschapsstijl van de twee ontslagen directeurs niet zou passen binnen het beleid van de Broeders van Liefde.

“Het gaat ons vooral over de manier waarop de Broeders van Liefde met hun personeel omgaan en van de ene op de andere dag die twee mensen opzijzetten. Geen van de twee betrokkenen heeft zware fouten gemaakt, het gaat enkel om de, iets minder directieve, stijl die blijkbaar niet geapprecieerd wordt door onze oversten. Dat is naar die mensen toe niet alleen ‘not done’, het strookt ook niet met de missie van de Broeders van Liefde. Bovendien laat deze beslissing bijna tweehonderd personeelsleden verweesd achter”, vervolgt Wietendaele. Er werd woensdagochtend een personeelsvergadering gehouden die door een honderdtal werknemers werd bijgewoond.

Met de open brief willen de werknemers vooral aantonen dat ze niet akkoord zijn met deze manier van doen. Ze vragen aan het centraal bestuur om transparant te zijn in hun beslissingen. Verdere acties zijn momenteel niet gepland maar worden niet uitgesloten.

Corrigeer

NIEUWS