Twintig maanden cel geëist voor vrouw die spuwde naar winkelpersoneel en politie

Twintig maanden cel geëist voor vrouw die spuwde naar winkelpersoneel en politie

Foto: rr

Berendrecht / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Lillo / Zandvliet -

Samira K. (27) is woensdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen moeten verschijnen, omdat ze in volle coronacrisis gespuwd had naar winkelpersoneel en politieagenten. Het openbaar ministerie vorderde twintig maanden cel en 1.600 euro boete.

De vrouw werd op 3 april betrapt op winkeldiefstal in het Carrefour-filiaal van Berendrecht. Ze werd door de verantwoordelijke in een apart lokaal gezet in afwachting van de komst van de politie. Samira K. plaste op haar stoel, hoestte en spuwde naar het winkelpersoneel en begon te braken.

Ook toen de politie ter plaatse kwam, ging ze wild tekeer en hoestte en spuwde ze naar de agenten. Ze riep dat ze besmet was met het coronavirus, maar weigerde een mondmasker op te zetten. De politie bracht Samira K. voor een coronatest naar het ziekenhuis, maar ze maakte het ook daar zo bont dat ze werd weggestuurd nog voor de test kon worden uitgevoerd.

De vrouw werd aangehouden door de onderzoeksrechter en zit nog altijd in voorhechtenis. Ze vertelde de rechtbank woensdag dat ze niets had gestolen. Ze was weliswaar beginnen eten uit een verpakking, maar had wel de intentie om voor het product te betalen. Ze had er alleen de kans niet toe gekregen, omdat de winkelbediende was tussengekomen. Ook het spuwen en hoesten had ze niet bewust gedaan, maar omdat ze zich niet goed voelde.

“Mijn cliënte was die dag zichzelf niet. Ze kampt met een psychiatrische problematiek, waarvoor ze zich wil laten opnemen”, pleitte haar advocaat. Hij vroeg de rechtbank om een straf met uitstel op te leggen, gekoppeld aan voorwaarden.

Drie politie-inspecteurs naar wie de beklaagde gespuwd had, stelden zich burgerlijke partij en eisen ieder 500 euro schadevergoeding.

Het vonnis volgt op 15 juli.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio