3 jaar cel met uitstel voor “make-up van vriendin”: 7 kilo drugs in postpakket

3 jaar cel met uitstel voor “make-up van vriendin”: 7 kilo drugs in postpakket

Foto: BELGA

Gent -

“Ik dacht dat het make-up was”, verklaarde een Gentenaar met Jamaicaanse roots toen hij ondervraagd werd door de rechter. De man kreeg een celstraf van drie jaar met uitstel nadat 7 kilo drugs op zijn adres geleverd werden.

Een postpakketje met zeven kilo amfetamines, verstuurd vanuit Mexico, werd onderschept in Amerika. De eindbestemming: Gent. De Amerikaanse douane lichtte het parket van Oost-Vlaanderen in. Die lieten de politie een bezoekje brengen op de eindbestemming, waar ze de Jamaicaanse Gentenaar aantroffen. Ook zijn telefoonverkeer werd onderzocht, al snel bleek dat er al vorige leveringen gebeurd waren. De tweede levering belandde zelfs op het foute adres.

De man zelf verklaarde van niks te weten. “Ik dacht dat het make-up voor mijn vriendin. Zij vroeg me om de pakketjes te laten toekomen op mijn adres. En ik heb ook epilepsie, ik vergeet veel daardoor”, verklaarde hij in de rechtbank. Ook zijn advocaat volgde die stelling, hij vroeg een werkstraf voor zijn cliënt. Bij het Openbaar Ministerie kon hij alvast op weinig begrip rekenen, die een celstraf van 30 maanden vroeg en een boete van 8.000 euro. De man kreeg drie jaar cel, die wordt uitgesteld, en een boete van 8.000 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio