Twee jonge mensen overleden nadat auto omgekeerd in gracht belandt in Veurne

Twee jonge mensen overleden nadat auto omgekeerd in gracht belandt in Veurne

Foto: jhm

Veurne -

Bij een verkeersongeval in het landelijke Beauvoorde (Veurne) zijn woensdag in de late namiddag twee inzittenden van een personenwagen overleden. Het gaat om een 28-jarige man uit Zoersel en een 29-jarige vrouw uit Brecht, maar de precieze omstandigheden blijven onduidelijk.

De twee zaten in een BMW die op de Boonakkerstraat tussen Beauvoorde en Bulskamp van de weg raakte. Het ongeval gebeurde net voorbij een brugje over een beek in een S-bocht. De wagen ging over de kop en eindigde op zijn dak dwars in de gracht. Door de vele regen stond er behoorlijk wat water in die gracht.

Het is niet duidelijk wanneer het ongeval precies plaatsvond, want er waren geen getuigen. Het was een voorbijrijdende automobilist die de wagen rond 17 uur op zijn kop zag liggen in het water, en de hulpdiensten belde.

Zowel de politie, een MUG-dienst, als de brandweer met duikers kwamen ter plaatse. Met hulp van de verrijker van een landbouwer en de kraanarm van de brandweerwagen kon de wagen snel uit de gracht worden getakeld, maar beide inzittenden bleken al overleden te zijn bij aankomst van de hulpdiensten.

De identificatie van de twee inzittenden verliep in eerste instantie moeilijk, het bleken een jonge man en vrouw uit het Antwerpse te zijn. De bestuurder, de 28-jarige C. B. kwam uit Zoersel. Zijn passagier, de 29-jarige L. S. kwam uit Brecht.

De politie sloot de Boonakkerstraat volledig af voor het verkeer en verwittigde het parket. Die stuurde een deskundige ter plaatse voor onderzoek. Het parket van Veurne onderzoekt de feiten verder.

Corrigeer

NIEUWS