Politie controleert Nederlandse jongeren in Knokke na incidenten

Politie controleert Nederlandse jongeren in Knokke na incidenten

Foto: Carlo Coppejans

Knokke-Heist -

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke is niet te spreken over de recente incidenten met jongeren in zijn gemeente. “Het is altijd hetzelfde met de Nederlanders.” Hij hintte al naar meer politie op straat en dat was onmiddellijk te merken. Woensdagavond werden al heel wat Nederlandse jongeren tegenhouden.

In de uitgaansbuurt in Knokke-Heist liep het dinsdagnacht uit de hand: honderden jongeren, vooral Nederlanders, wilden er na het sluitingsuur van de cafés nog niet naar huis. Om de situatie onder controle te krijgen, vroeg de politie om hulp bij omliggende zones. Op korte termijn hint burgemeester Lippens vooral naar extra agenten in de uitgaansbuurt, al zei hij dat niet met zo veel woorden. “Misschien zal onze ingreep zichtbaar zijn in het straatbeeld, we zullen wel zien. Maar het is altijd hetzelfde met de Nederlanders. Iedereen houdt zich hier min of meer correct aan de regels in de uitgaansbuurt, maar de Hollanders niet. Het is altijd zo geweest.”

Indien de overlast aanhoudt, denkt de gemeente eraan om het nachtleven tijdelijk aan banden te leggen. “In het ergste geval kunnen de nachtzaken gesloten worden”, gaf korpschef Steve Desmet mee.

Woensdagavond was de politie al massaal ter plaatse. En het viel bovendien ook op dat de politie voornamelijk Nederlandse jongeren tegenhield. Zij worden gefouilleerd en mogen daarna weer verder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio