Jumbo-Visma en Sunweb eisen coronavrij NK alvorens renners te laten starten

Jumbo-Visma en Sunweb eisen coronavrij NK alvorens renners te laten starten

Foto: LAPRESSE

Jumbo-Visma en Team Sunweb eisen dat alle deelnemers op het Nederlands kampioenschap (23 augustus) in Drenthe een coronatest afleggen. Zo niet, overwegen ze om hun renners niet te laten starten.

De UCI raadt een test aan, maar die is niet verplicht. Aan het kampioenschap nemen ook renners uit continentale ploegen deel en die teams testen hun renners niet zoals de grotere ploegen. De Nederlandse Wielerbond overlegt met de organisatie, maar benadrukt dat de teams zelf verantwoordelijk zijn voor hun renners.

Dit probleem zou zich ook kunnen stellen op het BK in Anzegem op 22 september. “Dat is een maand later, we hebben daarover nog geen beslissing genomen”, zegt Jos Smets, directeur van Belgian Cycling. “We wachten op een uitgebreider protocol van de UCI. Voor de nationale wedstrijden, zoals de oefenkoersen, hebben we dat niet verplicht. Profwedstrijden zijn anders. Dat gaat over het beoefenen van een beroep.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.