Willy Sommers, Biezebaaze en Mama’s Jasje toppers op mini ‘Zaffelaarse Belevenissen’

Willy Sommers, Biezebaaze en Mama’s Jasje toppers op mini ‘Zaffelaarse Belevenissen’

De toppers van de line up voor dit jaar Foto: ghl/pel

Lochristi -

Zaffelare en grote omgeving haalden opgelucht adem toen krantenman en organisator Thierry Van Hecke niet naar de exit bleef turen, maar alsnog een miniversie van de ‘Zaffelaarse Belevenissen’ in elkaar puzzelde. Dat ‘mini’ is net iets te bescheiden, want Willy Sommers, Biezebaaze en Mama’s Jasje redden de belevingszomer in Lochristi.

Het was een run tegen de tijd, maar begin deze week zat het huiswerk van Thierry Van Hecke er al netjes op. “Ach, na al die jaren begin je wat mensen te kennen die kunnen helpen. Hou er ook rekening mee dat de meeste artiesten nog steeds in een zo goed als lege agenda bladeren”, zegt de man van Skoebidoe die opnieuw zijn organisatietalent bewijst nadat hij negen jaar geleden het feestcomité van Zaffelare reanimeerde.

Nieuwe affiche ontrold

Lang voor corona had hij al Regi, Gers Pardoel en Samson & Marie gestrikt. Een topaffiche, die helaas opnieuw in de koker verdween. Vorige week klonk het nog een beetje geheimzinnig dat de organisator in een lightversie telkens een lokale artiest wou koppelen aan een andere act, maar ondertussen mag de nieuwe affiche met trots worden ontrold: het hoogfeest van 15 augustus start om 16.30 uur met Semper Pie, een stevige hap met Jürgen en Wienke Van Bouchaute. Om 19 uur komt Mama’s Jasje naar de Zaffelaarse Belevenissen. “De band speelt op 12 juli ook twee concerten in de Arena Zomerconcerten in de Ghelamco”, aldus een trotse Thierry. De hoogdag eindigt zonder twijfel met ambiance van jewelste: Edje Ska en de Pilchards worden om 21 uur nog maar eens losgelaten op Zaffelare.

Zondag 16 augustus start met een namiddagprogramma om 16 uur met Maes & Demets, anderhalf uur later is het aan Bluesy Muloosy, die we ook niet meer hoeven voor te stellen in Lochristi en omgeving. Om 19 uur komt Kurt Burgelman met Biezebaaze late Gentse Feesten (die er niet echt zijn) op gang schieten in Zaffelare. Fans van Queen kijken uit naar Mother Mercury, die om 19 uur een hommage brengt aan de grootste band uit de rockgeschiedenis.

Maandag 17 augustus is de dag van het Nederlandstalige lied. Conny Brooks en Steve Tielens zijn er om 15 uur en 16 uur, maar deze bijzondere ‘Zaffelaarse Belevenissen’ worden zeker onvergetelijk met Willy Sommers die er om 18 uur de leeuw uit de kooi laat.

400 toeschouwers

Wilde taferelen of gedrum en geduw voor het podium mag u uit uw fantasie bannen: alle concerten worden gespeeld voor maximum 400 zittende toeschouwers. “Het licht stond op groen voor 800 bezoekers, maar daar zijn we bewust van afgestapt”, zegt Thierry Van Hecke. “Het zijn één voor één zittende concerten, mensen mogen naar hun plaats, ze kunnen zelf geen drank afhalen aan de toog, maar de obers komen ter plaatse. We volgen uiteraard de beslissingen van de Veiligheidsraad, mochten er te elfder ure nog wijzigingen zijn.”

Willy Sommers, Biezebaaze en Mama’s Jasje toppers op mini ‘Zaffelaarse Belevenissen’
Het plan van het openluchtplein in de Kanunnik Triestlaan maakt duidelijk dat veiligheid primeert Foto: rv

”Voor de ‘Zaffelaarse Belevenissen’ op het plein in de Kanunnik Triestlaan achter de kerk betaalt u dit jaar 10 euro per persoon per avond. Het festival werkt dit keer immers zonder sponsors. Online reservatie is nodig, met uw persoonlijke gegevens. U kan op het invulformulier ook drie personen mee registreren uit uw bubbel. Daarna wordt u doorverwezen naar een betaalsite. Na betaling krijg u een reservatienummer en een QR-code, zodat u zeker bent van uw plaatsje. Wie meteen voor de drie avonden boekt, krijgt er drie drankbonnetjes bovenop.

U merkt het: mini of light, onderweg naar de exit of niet: de ‘Zaffelaarse Belevenissen’ zorgen op 15, 16 en 17 augustus zonder twijfel voor enkele prachtige muzikale dagen in deze vreemde zomer van 2020. (ghl)

Reserveren kan nu al op www.zaffelaarsebelevenissen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio