Oefenmatch tussen Genk en Gent afgelast na positieve coronatest van Paul Onuachu

Oefenmatch tussen Genk en Gent afgelast na positieve coronatest van Paul Onuachu

Foto: BELGA

KRC Genk en AA Gent zouden normaal zaterdag tegenover elkaar staan in een oefenmatch, maar dat plan gaat niet door. Op vraag van de Buffalo’s werd de partij geannuleerd. Dat is het gevolg van het nieuws over Genk-aanvaller Paul Onuachu, die besmet is met het coronavirus.

LEES OOK (N+). Coronastress bij Genk: aanvaller Onuachu test positief, rest van de kern houdt adem in

Er heerst ongerustheid bij Genk door de besmetting van Onuachu. Genk bevestigde donderdag dat de Nigeriaanse aanvaller het coronavirus opliep en in quarantaine werd geplaatst. Het vermoeden bestaat dat de spits de besmetting opliep in ons land, want bij aankomst in België testte hij nog negatief.

Genk speelde vanavond normaal gezien zijn eerste oefenmatch tegen Eendracht Termien. Aanvankelijk liet Genk weten dat die match wel zou plaatsvinden, maar later op donderdag communiceerde de club dat ook doe partij geannuleerd werd naar aanleiding van de positieve test van Onuachu. De spelers van Termien werden al op corona getest, iedereen testte negatief. In het KBVB-protocol rond corona staat dat een match mag doorgaan als een speler positief getest heeft. Wel moet de tegenstander op de hoogte gebracht worden.

Zo werd ook Gent - de tegenstander van zaterdag - ingelicht. De Buffalo’s lieten eerder al weten geen risico te nemen. “Op basis van het protocol dat de Pro League uitvaardigde en in samenspraak met onze medische staf beslisten we om dit weekend niet te voetballen tegen RC Genk. Het lijkt me duidelijk dat je als club in deze fase van de voorbereiding geen risico’s kunt nemen. De gezondheid van de spelers en clubmedewerkers komt voor ons dan ook steeds op de eerste plaats”, aldus Patrick Lips, directeur communicatie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.