Bibmobiel brengt literatuur naar de Antwerpse wijken

Bibmobiel brengt literatuur naar de Antwerpse wijken

De Bibmobiel wordt op Luchtbal gelanceerd. Foto: Mischa Bludts

Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

Het ontdekken van nieuwe boeken gebeurde vorige zomers vaak liggend op uw handdoek, ergens op een zonovergoten strand. Dat gegeven is nu niet meer zo vanzelfsprekend, maar bibliotheek Permeke heeft een alternatief bedacht: de Bibmobiel. Die werd op Luchtbal gelanceerd.

De aanhangwagen – die tegelijk als podium en ruilbibliotheek fungeert – bezoekt tijdens de zomervakantie wekelijks vijf locaties in Antwerpen, gaande van het Kiel over Sint-Andries tot het Moorkensplein in Borgerhout.

Bibmobiel brengt literatuur naar de Antwerpse wijken
Foto: Mischa Bludts

Femke Meeusen, schepen van Cultuur van district Antwerpen: “De Bibmobiel zal heel de zomer met verhalen en boekentips op verschillende pleinen neerstrijken. Bewoners kunnen er in gesprek gaan met de auteurs die als het ware meereizen met de Bibmobiel. Zo brengen we op een interactieve manier literatuur naar de Antwerpse wijken.”

Tijdens elke stop kunnen de bezoekers “verdwalen in verhalen”, inclusief optredens van muzikanten, illustratoren en natuurlijk schrijvers. Een greep uit het aanbod: Anne Provoost, Gaea Schoeters, Amina Belorf, Mattias De Leeuw, Bart Van Nuffelen en stadsdichter Seckou Ouologuem.

Op de Luchtbal gaven slam poets en tekenaars Marjan De Ridder en Andy Fierens alvast de aftrap.

Het parcours en het programma van de Bibmobiel vindt u op antwerpen.bibliotheek.be/nieuws/verdwalen-verhalen-met-de-bibmobiel

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio