Jasper Stuyven verlengt contract met twee jaar bij Trek-Segafredo (en trekt niet naar Israel- Start-Up Nation)

Jasper Stuyven verlengt contract met twee jaar bij Trek-Segafredo (en trekt niet naar Israel- Start-Up Nation)

Foto: Photo News

Israel – Start-Up Nation, waar hij zijn voormalige ploegleider Dirk Demol zou terugvinden, deed een zeer interessant bod, maar Jasper Stuyven blijft tot eind 2022 bij Trek-Segafredo. Stuyven kende een prima seizoenstart dit jaar met winst in de Omloop Het Nieuwsblad en de vijfde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne en verzilvert die prestaties nu met een contractverlenging bij de Amerikaans-Italiaanse ploeg van Luca Guercilena.

De 28-jarige Leuvenaar blijft zo de ploeg trouw, waar het allemaal begon. In 2014 maakte Stuyven zijn profdebuut bij Trek Factory Racing. Aanvankelijk als knecht van Fabian Cancellara, om nadien jaar per jaar een stap voorwaarts te zetten. De jongste drie jaar is hij de onbetwiste kopman in de Vlaamse klassiekers. Stuyven stond niet weigerachtig tegenover een nieuwe uitdaging, maar heeft het ook naar zijn zin bij Trek-Segafredo. Sinds John Degenkolb er vertrok, heerst er een betere sfeer in de klassieke kern. Zo is Stuyven beste maatjes met wereldkampioen Mads Pedersen alsook met Edward Theuns, met wie hij momenteel op stage is in Livigno. Ook Theuns en Pedersen rijden volgend jaar nog bij Trek-Segafredo.

Met de contractverlenging van Stuyven hebben nu al drie Belgische voorjaarskopmannen zekerheid voor volgend seizoen. Ook Yves Lampaert (Deceuninck – Quick Step) en Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) verlengden al tot eind 2022. Voor Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet, Jasper Philipsen en Jürgen Roelandts is het nog even afwachten. Ook Dylan Teuns heeft nog steeds niet getekend. Zijn huidige ploeg Bahrain-McLaren blijft de meest waarschijnlijke optie, maar naast Israel – Start-Up Nation heeft nu ook Ineos concrete interesse.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.