CLUBNIEUWS. Antwerp heeft nog maar 18 spelers over voor bekerfinale, RC Genk aast op snelle Mexicaanse linksback

CLUBNIEUWS. Antwerp heeft nog maar 18 spelers over voor bekerfinale, RC Genk aast op snelle Mexicaanse linksback

Sander Coopman zal minstens een half jaar out zijn na een zware blessure. Foto: BELGA

ANTWERP. Ivan Leko heeft nog maar 18 spelers over na zware blessure Coopman

Antwerp-coach Ivan Leko zal geen knopen moeten doorhakken voor zijn selectie voor de bekerfinale. Nu Sander Coopman (25) een half jaar out is, blijven in zijn A-kern nog maar achttien spelers over die op 1 augustus tegen kampioen Club Brugge in actie kunnen komen.

In eerste instantie is het natuurlijk een drama voor Coopman (25) zelf. De middenvelder hoopte onder Leko weer meer te gaan spelen, maar scheurde woensdag tegen Eupen de voorste kruisband van zijn linkerknie, en ook de meniscus liep schade op. Hij wordt vandaag al geopereerd en moet op 2021 mikken.

Wie de kern van Antwerp erbij neemt en kan tellen, weet dat er nu dus nog maar achttien man overblijft. Om te beginnen nam de Great Old afscheid van spelers als Bolat, huurling Hoedt en Defour, die hun club naar de bekerfinale loodsten. Dan besliste de FIFA dat nieuwe spelers niet in aanmerking komen voor de uitgestelde finale – helaas voor Butez, Birger Verstraete en Boya. En hetzelfde geldt voor spelers die afgelopen seizoen verhuurd waren, zoals Louis Verstraete, Mendy en Bolingi. Ook beslisten ze bij Antwerp dat Borges, Nsimba en Geeraerts (weer) bij de beloften begonnen. En Lamkel Zé zette zichzélf buitenspel. Nu Coopman ook nog uitviel, moet Leko hopen dat zijn achttien overblijvers fit blijven. Maar Haroun (kuit) miste al een week training en gisteren moest ook Miyoshi (hamstrings) langskomen voor verzorging.

De achttien zijn: Matijas, Lathouwers; Batubinsika, Pius, De Laet, Avadongo, Seck; Buta, Quirynen, De Sart, Haroun, Hongla, Juklerod, Rodrigues; Refaelov, Miyoshi, Benson, Mbokani. (dvd, dige)

RC GENK. Limburgers azen op Mexicaanse linksback

In zijn zoektocht naar een nieuwe linksback bewandelt Genk momenteel twee pistes: Gideon Mensah van RB Salzburg en de Spaanse Mexicaan Gerardo Arteaga (foto) van Santos Laguna. Aangezien er in het dossier van de Ghanees Mensah weinig beweging zit, richt Genk steeds nadrukkelijker zijn pijlen op de 21-jarige Arteaga. Als belofteninternational maakte hij in 2018 deel uit van de selectie die op het prestigieuze jeugdtoernooi van Toulon doorstootte tot in de finale. De Mexicaanse bondscoach Ricardo Ferretti hevelde hem nadien over naar de nationale ploeg. Intussen heeft hij vijf caps verzameld.

Bij Santos Laguna is Arteaga uitgegroeid tot een vaste waarde. Eén van zijn grote troeven is zijn snelheid. In totaal kwam hij afgelopen seizoen 33 keer in actie en scoorde hij één keer. Zijn contract loopt nog tot 2023. Blijkbaar zou ook het Spaanse Celta de Vigo op hem azen.

CLUBNIEUWS. Antwerp heeft nog maar 18 spelers over voor bekerfinale, RC Genk aast op snelle Mexicaanse linksback
Gerardo Arteaga. Foto: AFP

KV KORTRIJK. Jakubech legt eerste oefensessies af

Adam Jakubech heeft de eerste trainingen achter de rug. De Slowaak maakte zijn opwachting en zorgde er zo voor dat het team weer met een eerste doelman kon trainen. Maxim Deman en beloftekeeper Michiel Want kunnen nu rustig in de schaduw verder groeien. Het Guldensporenstadion wordt overigens vereeuwigd op het Monopolybord van Kortrijk. Er werd massaal gestemd door de fans. (gco)

ZULTE WAREGEM. Zaterdag tegen Waasland-Beveren

Zulte Waregem oefent zaterdag tegen Waasland-Beveren. Aanvankelijk stond er een wedstrijd tegen het Nederlandse NAC Breda gepland, maar daar stapte eerder deze week een deel van de sportieve staf op. Marcq zal er niet bij zijn. De middenvelder liep in de wedstrijd tegen Cercle Brugge een blessure op aan de enkel. Ook de jonge Max De Ruyver is enkele weken out. (tjm)

KV OOSTENDE. Fan schenkt shirt van overleden ex-speler aan weduwe

Een supporter die ooit nog bij de beloften van KV Oostende speelde, schonk het shirt van de overleden ex-speler Daniël Maes aan zijn weduwe. Het shirtje lag nog in de kast van fan Kristof Van de Cappelle. Hij speelde vroeger met het truitje van Maes bij de beloften van KVO, die de oude shirts van de eerste ploeg gebruikten. “Ik ben blij dat Daniël zijn shirt zo na 25 jaar weer thuis komt”, zei hij.(jve)

CLUBNIEUWS. Antwerp heeft nog maar 18 spelers over voor bekerfinale, RC Genk aast op snelle Mexicaanse linksback
Het bewuste truitje van Daniël Maes. Foto: IF

CERCLE BRUGGE. Iedereen wordt getest op corona

De nieuwe assistent Eddie Lattimore start pas volgende week, hij is nog verbonden aan Reading. Voortaan wordt iedereen die werkzaam is voor Cercle wekelijks getest op corona. Cercle speelt morgen om 15 uur in Kortrijk zijn tweede oefenmatch. De nieuwe shirts worden op 16 juli aangekondigd. Op 17 juli is er de galamatch tegen moederclub Monaco achter gesloten deuren. De Noorse spits Hauge wordt pas volgende week verwacht. (kv)

AA GENT. Referee Academy maakt school

De voorbije weken sloten dertien jongeren aan bij de nieuwe opleidingsdagen voor aspirant-scheidsrechters die door de AA Gent Referee Academy werden georganiseerd. Zij komen uit de gelederen van RC Gent en zullen in de toekomst ingezet worden als clubscheidsrechter van de Gentse zusterclub. Tijdens de komende weken en maanden zullen die jongens en meisjes hun eerste wedstrijden fluiten.(ssg)

KV MECHELEN. Twee extra youngsters sluiten aan

Hoewel Malinwa aan zijn laatste stagedag begint, pikken nog twee extra jeugdspelers aan. Het gaat om Laurens Symons (18), de beloftevolle aanvaller die in januari overkwam van Lokeren. En Alexander Quadflieg (17), eveneens een spits die in de winter al meeging op stage. KV speelt zaterdag twee keer zestig minuten tegen Club Brugge, en zal met twee verschillende elftallen aantreden.(dige)

WAASLAND-BEVEREN. Oefenmatch tegen Zulte Waregem

Waasland-Beveren speelt morgen om 16 uur een oefenmatch tegen Zulte Waregem. Voor de Waaslanders de eerste oefenmatch van het seizoen.

Alle spelers testten woensdag weer negatief op corona, behalve Van De Wiel. Hij blijft in quarantaine. Wiegel en De Mey trainden individueel. Alexis Gamboa is nog afwezig. De Costa Ricaan kan nog steeds niet naar België afreizen. (whb)

STVV. Steppe ging nog niet in op nieuw voorstel

STVV heeft Kenny Steppe (31) een nieuwe contractvoorstel gedaan, maar de doelman ging daar niet op in. Steppe, die op Stayen nog onder contract ligt tot volgende zomer, geniet al enige tijd interesse van Anderlecht. Tot nog toe weigerden de Kanaries mee te werken. Bovendien werd de piste nooit concreet omdat Van Crombrugge nog op post is. Intussen sprongen nog enkele ploegen in de dans.(gus)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden