Kruispunt Dorpsstraat en Koning Albertlaan is weer open voor verkeer

Kruispunt Dorpsstraat en Koning Albertlaan is weer open voor verkeer

Na 4 maanden kan men weer over het kruispunt richting Hijfte Foto: Peter Esprit

Lochristi -

Het heeft lang geduurd, maar sinds vrijdagmiddag is het kruispunt Dorpsstraat/Koning Albertlaan opnieuw open voor het verkeer. De werken die er werden uitgevoerd waren een eerste fase van een groot wegen- en rioleringsproject in Kapelleken, Schoolstraat en Dorpsstraat.

Goed een maand na de opstart van de werken aan het kruispunt Koning Albertlaan/Dorpsstraat werden de werken stilgelegd omwille van Covid 19. Al snel bleek dat de voorziene afwerkingsdatum _ voor deze eerste fase van de werken _ van eind april hierdoor niet meer haalbaar. Uiteindelijk duurde het enige tijd voordat de aannemer de activiteiten heropstartte, waardoor begin juli als streefdatum werd gecommuniceerd en deze heeft men uiteindelijk gehaald.

Ook de tweede fase liep een vertraging op. Het tweede deel van de Dorpsstraat (richting Schoolstraat) blijft hierdoor nog afgesloten. De werken zullen na het bouwverlof heropgestart worden.

Kruispunt Dorpsstraat en Koning Albertlaan is weer open voor verkeer
De doorgang richting Schoolstraat is niet mogelijk Foto: Peter Esprit

In de Dorpsstraat, Schoolstraat en Kapelleken worden verschillende werken uitgevoerd van de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, de vernieuwing van de volledige rijweg, de aanleg van verhoogde fietspaden en voetpaden langs beide zijden in de gehele projectzone, de aanleg van een vrijliggend fietspad rond de rotonde op het kruispunt Braamstraat-Smalle Heerweg-Kapelleken-Hijftestraat en aanpassingen aan de privé-rioleringen van woningen gebouwd vóór 2000 langs de projectzone en in de Koning-Albertlaan tussen Dorpsstraat en Westlede.

Om de snelheid van het autoverkeer te verminderen, worden twee verkeersplateaus aangelegd in Kapelleken, vanaf de Graslaan tot voorbij het kruispunt met de bypass (richting Schoolstraat, uitkomend aan het naai- en strijkatelier) en in de bocht aan het kruispunt Schoolstraat-Bijlokelaan-Dorpsstraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio