Tieners gaan op de vuist in stationsbuurt

Ninove -

Vrijdagnamiddag was er een nieuwe zware vechtpartij in Ninove. Deze keer ging een vijf meisjes met elkaar op de vuist op het Stationsplein.

Net zoals afgelopen zondag, toen in het stadspark een 15-jarige jongen werd aangevallen en bestolen door een grote groep jongeren, zijn er ook nu beelden van de vechtpartij. Het was Forza-kopman Guy D’haeseleer die ze openbaar maakte en daarbij opriep tot een “keiharde” aanpak. “Wanneer gaat men hier nu eindelijk eens met de grote borstel doorgaan”, aldus D’haeseleer. “Of gaat men er nog maar eens een jeugdwerker op afsturen?”

Nadat bij de politie melding werd gemaakt van de vechtpartij, snelden patrouilles ter plaatse. “Het ging om een vechtpartij waarbij vier meisjes klappen uitdeelden aan een ander meisje”, verduidelijkt korpschef Philippe De Cock. “Het merendeel van de betrokkenen was bij aankomst van onze ploegen al gevlucht met de trein, maar we laten dit uiteraard niet ongemoeid en zijn een onderzoek gestart. Dit nieuwe incident is onaanvaardbaar uiteraard, maar deze vechtpartij had niets te maken met wat er zondag in het stadspark is gebeurd.”

LEES OOK. Tiener in elkaar geschopt in stadspark

Donderdag riep de politie van Ninove nog op om beelden van mogelijke betrokkenen bij vechtpartijen zoals zondag of vrijdag aan de politie te bezorgen en niet te grabbel te gooien op internet. “Omdat anders mensen die mogelijk niets met de zaak te maken hebben te kijk gezet worden of dat zelfs een onderzoek naar de feiten in het gedrang komt”, legt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) nog eens uit. “Zo werd het onderzoek van onze recherche in de war gestuurd door beelden die de ronde deden.”

Extra patrouilles

“Ik wil ook met klem tegenspreken dat we in Ninove een te soft beleid voeren”, zegt De Jonge. “Zulke beweringen zijn een kaakslag voor onze politiediensten. Dit jaar heb ik na incidenten met jongeren bijvoorbeeld 27 plaatsverboden goedgekeurd.” Korpschef De Cock bevestigt dat en geeft nog mee dat er dit weekend extra patrouilles zullen worden ingezet. “En niet enkel in de buurt van het stadspark en het Stationsplein.”