Nederlandse tennisster dumpt de ravissante foto’s en wil Kim Clijsters achterna met comeback: “Ik was echt gefrustreerd”

Nederlandse tennisster dumpt de ravissante foto’s en wil Kim Clijsters achterna met comeback: “Ik was echt gefrustreerd”

In 1996 vierde Nederland feest toen Richard Krajicek met Wimbledon een grandslamtoernooi op zijn naam schreef. Elf jaar later bereikte zijn halfzus Michaëlla de kwartfinales op het heilige gras. Maar sinds dan ging het sportief bergaf met de Nederlandse, tot nu. Ze aast op een comeback.

Drie WTA-titels schreef Krajicek op haar palmares in het singles circuit: Tashkent in 2005 en Hobart en ’s Hertogenbosch in 2006. Daarnaast won ze ook vijf toernooien in het dubbelspel: Palermo en Boedapest in 2006, s’ Hertogenbosch in 2008, Memphis in 2010 en Nürnberg in 2014.

In 2008 bereikte de Nederlandse haar hoogste notering op de wereldranglijst, 30ste. Ze was toen net 19 jaar geworden en leek een grote tennistoekomst voor zich te hebben na een kwartfinaleplaats op Wimbledon de zomer voordien, toen ze in drie sets verloor van latere winnares Marion Bartoli. Net als een plek in de derde ronde op Roland Garros, met een nederlaag tegen Serena Williams.

Maar Krajicek kon de hype nooit waarmaken. Ze eindigde het jaar 2008 als 219de op de WTA-ranking nadat ze pas in de zomer haar eerste wedstrijd kon winnen. Pas drie jaar later deed ze weer mee aan een grandslamtoernooi. Op de US Open verloor ze in de tweede ronde van Serena Williams met 6-0 en 6-1. Na een nederlaag in de eerste ronde van de US Open in 2012 speelde ze zeven maanden niet door hartproblemen en vermoeidheid.

Zorgen

Op dat moment was de band met haar familie al helemaal verzuurd.

“De band met mijn ouders is nooit meer dezelfde geweest sinds mijn vader me niet meer coacht. Maar sinds ik samen ben met Allistair, is het helemaal mis”, zei ze destijds. Krajicek had een relatie met haar fitnesscoach Allistair McCaw en dat zat haar ouders erg dwars. Ook de band met grote broer Richard raakte beïnvloed. “Ik heb al anderhalf jaar niet meer gesproken met Richard. Wat wil je als hij me telkens bekritiseert. Mijn zorgen neem ik mee de baan op. Als ik me niet 100 procent kan concentreren, wordt het moeilijk. Nou, dat lukt dus niet als je zulke zaken aan je hoofd hebt.”

In 2015 zou ze in het dubbel nog wel de halve finales van de Australian Open halen, maar op het einde van dat jaar speelde ze haar voorlopig laatste profwedstrijd. Eind 2019 stond ze nog 902de op de wereldranglijst, dit jaar is het eerste sinds 2003 dat ze geen ranking meer had.

Sindsdien verdween ze op tennisgebied dus volledig uit beeld, maar niet uit de Nederlandse media. Krajicek zette een levendig Instagram-account op met intussen bijna 25.000 volgers. Die trakteert ze op foto’s met haar vriend Jelle Sels (ATP-384), kiekjes vanop het strand in bikini en andere leuke momenten uit haar privéleven.

“Ik ben natuurlijk van deze tijd. Fotograferen en leuke outfits, dat is echt voor de lol”, is haar mening over haar leven op het internet.

(lees verder onder de foto’s)

Dit bericht bekijken op Instagram

???????? ???? ???? ?????? ?????? ??????

Een bericht gedeeld door Michae¨lla KRAJICEK (@misakrajicek) op

Dit bericht bekijken op Instagram

???????? ????????, ???????? ???????? ??

Een bericht gedeeld door Michae¨lla KRAJICEK (@misakrajicek) op

Comeback

Maar daar wil ze nu dus verandering in brengen. De nu 31-jarige Krajicek wil weer de baan op, misschien wel een beetje geïnspireerd door Kim Clijsters.

“Ik voel me heel goed. Ik weet dat ik fysiek nog beter kan, maar ik moet het opbouwen. Het gaat helemaal de goede kant op”, zegt ze bij de NOS. Een van de redenen van haar hernieuwde liefde voor het tennis is een verloren dubbelwedstrijd in een lokaal toernooi. “Ik was echt gefrustreerd dat het zo slecht ging. Toen dacht ik: als het zo veel met me doet, dan ben ik nog niet uitgespeeld. Toen werd het overduidelijk dat ik weer terug wilde komen. Ik ben intussen opnieuw wedstrijdfit, maar wedstrijdritme is het allerbelangrijkst.”

Maar herbeginnen vanaf nul, dat is niet eenvoudig. “Soms vind ik het nog moeilijk, omdat ik onderaan moet beginnen. Dan zijn er twijfelmomentjes. Maar hoe minder ik erover nadenk, hoe beter het gaat. Ik hoop dat ik binnenkort weer kan laten zien dat ik het serieus neem.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.