Portugese politie zocht naar lichaam Maddie McCann in waterputten

Portugese politie zocht naar lichaam Maddie McCann in waterputten

Foto: ASSOCIATED PRESS

De Portugese politie heeft de afgelopen weken meerdere putten doorzocht, speurend naar het lichaam van Madeleine McCann. Dat meldt de NOS op basis van bronnen waarmee de Portugese publieke omroep RTP uitpakt.

LEES OOK. Tipte hotelmedewerker Christian Brückner over ‘lege’ hotelkamer? “Hij zocht kostbaarheden maar vond Maddie”

Agenten keken onder meer in putten bij de plaats Vila do Bispo. Dat is een gemeente gelegen op zo’n 15 kilometer van Praia da Luz, de plaats in de Algarve waar de toen 3-jarige McCann in 2007 verdween.

Portugese politie zocht naar lichaam Maddie McCann in waterputten
Christian Brückner Foto: BILD

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders in het Portugese Praia da Luz. Vader en moeder McCann waren op dat moment met vrienden een stukje verderop aan het eten.

Ze controleerden meerdere keren of alles goed was met Madeleine en haar broertje en zusje. Om 22.00 uur bleek Madeleine echter niet meer in haar bed te liggen. De mysterieuze verdwijning trok wereldwijd aandacht. Drie jaar geleden gaven de ouders een interview met de BBC. “We koesteren nog altijd hoop”, zei moeder Kate toen.

Een maand geleden werd de 43-jarige Duitser Christian Brückner aangemerkt als verdachte in de zaak-McCann. Het Duitse gerecht verdenkt Brückner, een veroordeelde zedendelinquent die momenteel in de gevangenis zit, van moord. Het Duitse Openbaar Ministerie gaat er niet meer vanuit dat het meisje nog in leven is.

Volgens de Portugese omroep RTP hebben de autoriteiten in Portugal inmiddels “fundamenteel bewijs” dat Brückner verbindt aan de verdwijning van het meisje. De politie wil niet reageren op die berichten.

Tussen 1995 en 2007 reisde de man rond in de Algarve met zijn camper. Ook had hij daar diverse tijdelijke banen in de horeca. Verder zou hij de kost hebben verdiend met inbraken in hotels en met drugshandel.

LEES OOK. Portugese justitie wist dat Brückner een veroordeelde pedofiel was een jaar voor de verdwijning van Maddie McCann, maar zijn naam werd nooit geregistreerd

Corrigeer

NIEUWS