Motorrijder zwaargewond na ongeval met bestuurder onder invloed van drugs in Schaarbeek

Motorrijder zwaargewond na ongeval met bestuurder onder invloed van drugs in Schaarbeek

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Brussel / Schaarbeek -

Een motorrijder is in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks middernacht, zwaargewond geraakt bij een ongeval met een auto op de Daillylaan in Schaarbeek. Dat meldt de Brusselse brandweer. De politiezone Brussel-Noord bevestigt dat de bestuurder die het ongeval veroorzaakte een positieve drugstest aflegde.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Om die te bepalen werd een verkeersexpert aangesteld. De zwaargewonde motorrijder werd met de MUG overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij is niet in levensgevaar, laat de lokale politie weten.

De inzittenden van de auto zijn ongedeerd. “De bestuurder testte positief voor de drugstest en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken”, zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord. Op sociale media wordt geopperd dat de bestuurder van de auto deelnam aan een straatrace, maar dat kan de politie nog niet bevestigen. Het onderzoek en de camerabeelden moeten dit verduidelijken.

“Bij het ongeval raakten ook verschillende wagens beschadigd die langs de weg geparkeerd stonden. De brandweer kwam ook ter plekke om oliesporen te verwijderen”, zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Corrigeer

NIEUWS