Nieuwe baas van Froome is wel héél enthousiast: “Chris kan Eddy Merckx passeren als grootste renner ooit”

Nieuwe baas van Froome is wel héél enthousiast: “Chris kan Eddy Merckx passeren als grootste renner ooit”

Foto: Photo News

Chris Froome stond deze week in het middelpunt van de belangstelling met de bekendmaking van zijn vertrek bij Team INEOS. Tot jolijt van Israel Start-Up Nation, zijn nieuwe ploeg. Daar zijn ze wel heel enthousiast over de komst van de nochtans al 35-jarige Brit.

LEES OOK. Beloofde land of bejaardenhuis? Hoe Israel Start-Up Nation de transfermarkt en de koers naar zich wil toetrekken (+)

LEES OOK. Ploegwissel stelt Froome voor nieuwigheid op de fiets, ploegleider stelt Brit gerust voor de Tour: “Als hij de beste is, wint hij”

“Dit is een historisch moment voor het team, voor de Israëlische sport en voor Israël zelf”, was teameigenaar Sylvan Adams eerder deze week uiterst gelukkig met de nakende komst van Froome. “Het maakt onze fans en mij in het bijzonder erg trots. Chris is één van de beste renners van zijn generatie en zal volgend seizoen onze Tourselectie leiden. We hopen samen met hem geschiedenis te kunnen schrijven. Chris mikt nog op eindzeges in Grote Rondes en kan zo één van de grootste renners aller tijden worden.”

In een reactie aan Sporza ging hij nog wat dieper in op die laatste zin.

“Als Chris nog één keer wint, zit hij aan de magische vijf eindzeges in de Tour. Met een zesde zege zou hij het record breken. Hij kan zelfs in de buurt komen van de mythische elf eindzeges in een grote ronde van Eddy Merckx. En dan moet er toch opnieuw bekeken worden wie nu net de grootste renner aller tijden is. Sorry België.”

Adams liet ook weten dat hij Greg Van Avermaet een van de beste klassieke renners ooit vindt. “Natuurlijk is er interesse. Je kan niets anders zeggen over zo’n renner. Maar de geruchten kan ik bevestigen noch ontkennen”, zei hij.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.