Club Brugge wint met ruime cijfers van KV Mechelen: Okereke goed voor twee goals en assist, Dennis maakt comeback

Club Brugge wint met ruime cijfers van KV Mechelen: Okereke goed voor twee goals en assist, Dennis maakt comeback

Foto: Photo News

Niets dan lachende gezichten na de derde oefenpot van Club Brugge. Okereke scoorde twee keer en gaf een assist, Dennis maakte zijn comeback. En er werd vlot gewonnen met 6-0 na 120 minuten. Niet tegen een amateurploeg, wél tegen KV Mechelen.

LEES OOK.

- OVERZICHT. Antwerp speelt gelijk, Essevee walst over Waasland-Beveren, Cercle klopt KV Kortrijk en Standard verliest

- Vincent Kompany scoort en Landry Dimata mag zich kwartiertje tonen: Anderlecht wint twee keer van STVV

Er was best wel wat animo in het Belfius Basecamp, waar Club Brugge deze zomer zo goed als als zijn oefenwedstrijden afwerkt. Na amper twee minuten werd een goal van Schoofs al afgekeurd voor vermeend hands, daarna ging een efficiënt Club Brugge vlot over KV Mechelen in een wedstrijd die vier keer een halfuur duurde. Clement liet twee verschillende ploegen telkens twee helften van halfuur spelen. Deze keer koppelde hij Okereke aan de jonge Badji, en dat spitsenduo marcheerde zowaar. Okereke solliciteerde zelfs naar het postje van aanvalsleider. Met twee goals en een assist had hij een voet in drie verschillende doelpunten. Zijn eerste goal kwam er na een assist van Vormer, de tweede kwam er na een mooi tikje van De Ketelaere. Zelf stuurde hij ook nog Diatta diep - die werkte met een mooi lobje af. Intussen had Badji zijn tweede van de voorbereiding al gescoord op voorzet van Ricca. 4-0 aan de rust, en niét tegen een provincialer, wel tegen KV Mechelen.

In het tweede deel van de wedstrijd was het vooral uitkijken naar de terugkeer van Emmanuel Dennis, die de eerste twee oefenwedstrijden aan zich voorbij liet gaan met een kwaaltje. Het ging niet om transferitis: tegen Mechelen maakte de Nigeriaan zowaar 60 minuten vol. Dennis zag een doelpunt terecht afgekeurd door buitenspel, en speelde het verder eerder op voorzichtig. Na zijn blessure - en zeker met een eventuele transfer in het vooruitzicht - ging de aanvaller geen zotte dingen doen. Later werd hij nog gewisseld door Sagna. Verder had het tweede deel van de wedstrijd eigenlijk weinig om het lijf, al zorgde Openda nog voor een mooi slotakkoord. Tien minuten voor het einde pakt de aanvaller nog een bal heerlijk op de slof: 5-0. Vanaken legde de 6-0 nog vast vanop de stip. Een vlotte zege dus voor Club, dat volgende week zaterdag 18 juli zowaar een Slag om Vlaanderen speelt: Gent komt dan op bezoek in Westkapelle.

Doelpunten: 18’ Okereke 1-0, 35’ Badji 2-0, 45’ Diatta 3-0, 54’ Okereke 4-0, 106’ Openda 5-0, 111’ Vanaken (strafschop) 6-0

Club Brugge (1ste helft): Mignolet, Kossonou, Deli, Mechele, Ricca, Rits, Vormer, De Ketelaere, Diatta, Badji, Okereke

Club Brugge (2de helft): Horvath (’90 Shinton), Van der Brempt, Mitrovic, Voet, Sobol, Van den Keybus, Vanaken, Schrijvers, Krmencik, Openda, Dennis (105’ Sagna)

KV Mechelen (1ste helft): Coucke, Kabore, Peyre, Bateau, Van Hoorenbeeck - Van den Eynden, Vanlerberghe, Schoofs, Dailly (31’ Quadflieg), Kaya, Togui

KV Mechelen (2de helft): Bouzian, Boni, Lemoine, Bushiri, Bijker, De Bie, Van Damme (91’ Simons), Coveliers, Hairemans, Storm, De Camargo

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.