Dan toch plannen voor nieuwe reeks van ‘FC De Kampioenen’?

Dan toch plannen voor nieuwe reeks van ‘FC De Kampioenen’?

Foto: ISOPIX

Het lijkt erop dat er dan toch nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen zullen komen. In onze zaterdagkrant had acteur Jaak Van Assche (79) – die antiquair Fernand Costermans speelt – zich laten ontvallen dat er bij de VRT een plan klaarligt ter goedkeuring. “Het is niet zo dat als wij het licht op groen zetten, de VRT zomaar mee in het diepe springt. Zij zorgen voor de centen en de faciliteiten, en hebben dus een cruciale stem”, zegt hij.

Ook collega-Kampioen Herman Verbruggen – Marc Vertongen in de reeks – laat uitschijnen dat er iets op til is: “Ik mag nog niets zeggen, maar DeKampioenen zijn nog niet verdwenen, als u dat kan geruststellen.”

Bij de VRT zelf zeggen ze niet meteen nee tegen een nieuwe reeks. “We zijn altijd in contact gebleven met de Kampioenen-cast. We zouden het fijn vinden als er een mooi plan uit de bus komt, maar het is nog te vroeg voor details”, klinkt het daar. Lees: er ligt iets op tafel, maar er zijn nog geen knopen doorgehakt.

Dood van Johny Voners

Normaal was het plan dat er dit jaar acht nieuwe afleveringen zouden worden opgenomen. Maar toen kwam het overlijden van Johny Voners (Xavier Waterslaeghers) na een strijd tegen kanker. Castleden zoals Loes Van den Heuvel (Carmen Waterslaeghers) en scenariste en actrice An Swartenbroekx (Bieke Crucke in de reeks) zagen het kort na zijn dood niet, een FC De Kampioenen zonder Johny. “We hebben altijd gezegd: we zijn al negenentwintig jaar een ploeg en we gaan er met die hele ploeg voor of we gaan er niet voor”, zei ze in een emotioneel gesprek in Gert late night. Daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn.

bekijk ook

En dan staat Carmen uit ‘F.C. De Kampioenen’ plots voor je deur met haar beste huishoudtips

Niels Destadsbader moet vroeg opstaan voor opnames ‘F.C. De Kampioenen’

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees