Mario Cipollini is een monsteratleet: ex-wereldkampioen ziet er op z’n 53ste fitter uit dan ooit

Mario Cipollini is een monsteratleet: ex-wereldkampioen ziet er op z’n 53ste fitter uit dan ooit

Hoe zou het nog zijn met Mario Cipollini? Wel… Vrij goed als we zijn Instagram-pagina als realiteit mogen aanzien.

Cipollini ontpopte zich tijdens zijn wielercarrière tot een van de beste sprinters van zijn generatie. De intussen 53-jarige Italiaan won onder anderen 42 ritten in de Giro, 12 in de Tour, drie keer Gent-Wevelgem, twee keer de Scheldeprijs, Milaan-San Remo en het WK. Goed voor 166 zeges.

Maar we stellen ons serieus de vraag of Cipollini bezig is aan een sensationele comeback. De Italiaan ziet er nog steeds uit als een spierbundel en rijdt de ene na de andere trainingsrit bij elkaar. Onder andere samen met die andere Italiaanse vedette, Paolo Bettini. Fysiek gezien ziet ‘Cipo’ er dan ook piekfijn, zelfs monsterlijk, uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vini

Een bericht gedeeld door Mario Cipollini (@mario_cipollini) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Vi piace nonostante la pancetta e la vecchiaia ?

Een bericht gedeeld door Mario Cipollini (@mario_cipollini) op

Cipollini lijkt dus opnieuw volledig de oude. Vorig jaar in oktober kwam hij nog in het ziekenhuis van Ancona terecht. Al sinds zijn actieve carrière zou de Italiaanse sprintkoning van weleer met hartkloppingen sukkelen. Er werd destijds een ablatie uitgevoerd en er werden stents geplaatst.

De Italiaan stortte na de hoorzitting in het hof van Lucca van veertien dagen daarvoor in. Zijn ex-vrouw Sabrina Lan­ducci beschuldigt hem al sinds 2017 van herhaaldelijk geweld. De twee trouwden in 1993 en scheidden in 2006. Het ex-koppel heeft twee dochters. Volgens Landucci zou Cipo ook een pistool op haar hebben gericht.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.