ESPN schorst bekendste basketbaljournalist ter wereld na scheldmail aan senator: “Mijn acties waren onacceptabel”

ESPN schorst bekendste basketbaljournalist ter wereld na scheldmail aan senator: “Mijn acties waren onacceptabel”

De fans van de Amerikaanse NBA zullen zich bij de herstart eind deze maand niet kunnen verheugen op nieuwtjes van Adrian Wojnarowski. De journalist die zijn collega’s elke keer in snelheid pakt, is namelijk geschorst door sportzender ESPN.

De 51-jarige Amerikaan mag van ESPN niet afreizen naar de NBA-bubbel in Florida om de rest van het seizoen te coveren. Hij wordt voorlopig ook niet langer betaald. Tot Wojnarowski weer aan de slag mag, geen zogenaamde ‘Woj Bombs’ meer. De journalist ontpopte zich de voorbije jaren - eerst bij Yahoo Sports en daarna bij ESPN - namelijk tot dé referentie als het op Amerikaans basketbalnieuws aankomt. Met primeurs over transfers als zijn paradepaardje.

Maar Wojnarowski liet zich deze week serieus gaan in een mail aan de Republikeinse senator Josh Hawley. Die laatste had kritiek geuit op de NBA voor diens relatie met China en dat viel niet goed bij Wojnarowski, die een mail van de senator uit Missouri beantwoordde met: “F*ck you!”

De Amerikaanse journalist excuseerde zich via sociale media. “Ik was niet respectvol en maakte een spijtige fout”, schreef hij. “Het spijt mij dat ik mij zo gedragen heb en heb ook meteen excuses overgemaakt aan senator Hawley. Ik moet me ook verontschuldigen aan mijn collega’s bij ESPN omdat mijn acties onacceptabel waren.”

Maar ESPN besliste vrijdag alsnog om Wojnarowski te schorsen. Verschillende NBA-spelers steunden de journalist echter meteen via sociale media. Zoals Lou Williams en Patrick Beverley, die allebei voor de LA Clippers spelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.