Remco Evenepoel verkent twee cruciale ritten van de Giro: “Ik ga niet liegen, dit wordt zwaar”

Remco Evenepoel verkent twee cruciale ritten van de Giro: “Ik ga niet liegen, dit wordt zwaar”

Foto: Deceuninck - Quick-Step

Remco Evenepoel is gebrand op een sterke prestatie in zijn allereerste grote ronde, de Giro. Op de achttiendaagse stage met Deceuninck-Quick Step in Val di Fasa verkende hij alvast twee ritten.

LEES OOK. Adrie van der Poel over het superdrukke wielerseizoen van zoon Mathieu: “Ik hoop dat hij Parijs-Roubaix wint”

De Ronde van Italië gaat op zaterdag 3 oktober van start en duurt tot zondag 25 oktober. De 20-jarige Evenepoel liet eerder al weten dat hij voor het eindklassement gaat, als de vorm goed is. En dus ging hij in Italië op verkenning dit weekend.

Hij verkende twee ritten die “zeer waarschijnlijk voor belangrijke verschillen kunnen zorgen in het algemene klassement”, klinkt het in een persbericht van Deceuninck-Quick Step. Dat waren de heuvelachtige tijdrit naar Valdobbiadene (17 oktober) en de aankomst bergop op de Piancavallo (18 oktober), een klim van 14,5 kilometer aan 7,8 procent gemiddeld na een rit met nog drie cols.

Remco Evenepoel verkent twee cruciale ritten van de Giro: “Ik ga niet liegen, dit wordt zwaar”
Rit 14.
Remco Evenepoel verkent twee cruciale ritten van de Giro: “Ik ga niet liegen, dit wordt zwaar”
Rit 15.

“Zwaar parcours”

“Het was voor mij en het team heel goed om deze twee ritten te verkennen, en al eens te gaan kijken wat er in het derde weekend van de race op het menu staat. Ik ga niet liegen, het is een lastig parcours maar nu kennen we het beter en dit zal ons van pas komen in oktober”, laat Evenepoel zondag optekenen. “Zelfs als het slecht weer is, liggen de wegen er heel goed bij en opnieuw op mijn Specialized Shiv kunnen zitten, voelde fantastisch. Vooral ook omdat ik dit jaar maar twee tijdritten afwerkte voor het seizoen werd stopgezet”, aldus de Europese kampioen tegen de klok, die de competitie hervat in de Ronde van Burgos op 28 juli.

“Vrijdag verkenden we de Piancavallo-etappe, een dag later gevolgd door de tijdrit tussen Conegliano en Valdobbiadene”, aldus trainer Koen Pelgrims. “Die is bijna identiek aan deze uit 2015, maar wel veel korter, en zal over drie maanden heel belangrijk worden. We verkenden veel van de wegen en lastige afdalingen van vijf jaar geleden, elementen die het heel zwaar kunnen maken. Het was een waardevolle test voor Remco omdat hij het parcours kon zien en kon ontdekken wat de belangrijkste obstakels zullen worden.”

LEES OOK. Evenepoel wil meteen knallen in augustus met Lombardije en twee kampioenschappen: “Beetje gek als ik nu zeg dat ik voor top vijf ga”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.