Leegstaande villa brandt volledig uit, vermoedens van kwaad opzet

Leegstaande villa brandt volledig uit, vermoedens van kwaad opzet

De oude villa op de hoek van de Weststraat en Sanderuslaan brandde volledig uit. Foto: ivh

Evergem / Sleidinge -

Op de hoek van de Weststraat en Sanderuslaan is de oude villa, die al ruim 5 jaar onbewoond is, in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand. De brand lijkt aangestoken, slachtoffers vielen er niet.

“De brand ontstond om 1.45 uur”, getuigt een buurtbewoonster. “We werden gewekt door de sirenes van de brandweer. Toen we buiten kwamen, zagen we de vlammen uit het dak van de leegstaande villa slaan. De pompiers hadden heel wat werk om de brand onder controle te krijgen. Het nablussen duurde tot ’s ochtends om 9 uur.”

In de leegstaande villa kwamen vaak jongeren samen. Er zijn alvast aanwijzingen van kwaad opzet en het parket heeft een deskundige aangesteld. De kans bestaat dat de brand ontstond na het stoken van een vuurtje in het pand.

Woonproject

Het vervallen pand werd het laatst bewoond door de familie Ottoy en werd samen met de tuin gekocht door bvba Criel van Adelin Criel uit Eeklo. Die wilde het huis slopen en er appartementen en woningen optrekken. Onder de noemer Red Wilfried verzetten de buurtbewoners zich daar met succes tegen. Na een lange procedure werd de bouwvergunning door de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio