Astana stopt met virtuele Tour... wegens slechte internetverbinding

Astana stopt met virtuele Tour... wegens slechte internetverbinding

Foto: Photo News

Astana houdt het na drie etappes voor bekeken in de virtuele Ronde van Frankrijk. De reden? Een slechte internetverbinding op de stageplaatsen van het team. Dat heeft de Kazachse WorldTour-formatie zondag bekendgemaakt.

“Gisteren hadden we tijdens de derde rit heel wat problemen met de internetverbinding in ons hotel in Sierra Nevada, waar we op stage zijn ter voorbereiding van de herneming van het seizoen 2020”, stelt ploegleider Dmitriy Fofonov. “Samen met de organisatie probeerden we de problemen op te lossen. Jammer genoeg kan de internetverbinding hier in de bergen de virtuele race niet aan. Onze renners moesten zaterdag opgeven. En vandaag kunnen we niet verder rijden in Spanje (Sierra Nevada) of in Italië (Livigno), want daar zijn de technische mogelijkheden ook beperkt. We zouden de organisatie graag bedanken voor de steun en voor de mogelijkheid deel te nemen aan dit fantastische sportevenement.”

Zaterdag ging de zege in de derde etappe naar de Canadees Matteo Dal-Cin (Rally). Bij de vrouwen triomfeerde de Duitse Tanja Erath (Canyon SRAM Racing).

Tourorganisator ASO creëerde samen met het onlinetrainings- en raceplatform Zwift een allereerste virtuele Ronde van Frankrijk. De opbrengsten gaan naar vijf goede doelen. De vierde rit vindt zondag plaats en ritten vijf en zes zijn voor het weekend van 18 en 19 juli.

De echte Tour de France, die werd uitgesteld omwille van de coronacrisis, start op 29 augustus in Nice.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.