Malaise bij Ferrari blijft maar duren: Vettel en Leclerc rammen nu zelfs elkaar uit de race

Malaise bij Ferrari blijft maar duren: Vettel en Leclerc rammen nu zelfs elkaar uit de race

De malaise bij Ferrari blijft maar duren. Het nieuwste incident bij de Italiaanse renstal gebeurde zondagmiddag, toen bij de start van de Oostenrijkse GP Sebastian Vettel werd geramd door zijn eigen ploegmakker Charles Leclerc. Beiden moesten de race meteen verlaten.

Bij één van de eerste bochten kwam het duo samen in een bocht naar rechts met elkaar in aanraking. Vettel zat in het buitenste spoor, maar tikte de auto van zijn ploegmakker aan. Diens auto sprong vervolgens omhoog, bovenop de achtervleugel van Vettel. Leclerc was het gat ingedoken, maar had daar eigenlijk helemaal geen ruimte.

Het meest pijnlijke aan de crash is dat vorige week, op hetzelfde circuit, bijna exact hetzelfde gebeurde met Vettel. Die ging toen ook een onmogelijk gat in en tikte toen Carlos Sainz aan.

Door de crash werden beide Ferrari’s uitgeschakeld: Vettel had te veel schade aan zijn achtervleugel en Leclerc kon niet meer verder wegens vloerschade.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.