Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: reizen naar Zweden verboden

Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: reizen naar Zweden verboden

Foto: Anadolu Agency via Getty Images

De FOD Buitenlandse Zaken heeft zondag een nieuwe lijst gepubliceerd met zogenaamde ‘rode zones’. Naar zo’n ‘rode zone’ vertrekken is verboden. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan. Ook nieuw is een lange lijst met ‘oranje zones’.

Ter herinnering: Buitenlandse Zaken kent de EU-landen verschillende kleurcodes toe. Deze geven aan hoe het gesteld is met de pandemie in dat land. Deze lijst is opgesplitst in ‘vertrek’ en ‘terugkeer’.

Als u terugkomt uit...

Indien u terugkeert uit Zweden, het Britse Leicester en bepaalde regio’s in Spanje en Portugal (zie lijst hieronder) moet u twee weken in quarantaine en een test ondergaan.

LEES MEER. Torenhoge boetes en zware straffen voor wie reisadvies negeert: dit betekenen de kleurcodes voor jouw bestemming

Daarnaast publiceerde de FOD ook een lijst met zogenaamde ‘oranje zones’. Wie daar op vakantie gaat, moet bij terugkeer ‘verhoogde waakzaamheid’ aan de dag leggen, aldus de FOD.

Het gaat om de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich, Bulgarije, Kroatië, de Spaanse regio Aragon, Luxemburg, het Italiaanse Trente, De Algarve en Alentejo in Portugal, het Zwitserse kanton Ticino, Roemenië, de Tsjechische regio Moravië-Silezië (Moravskoslezský), de Poolse regio Śląskie en de Britse regio’s Midland, North East & Yorkshire, Northern Wales en Noord-Ierland.

Let op: deze lijst wordt regelmatig geüpdatet. De meest recent vindt u hier.

Als u vertrekt naar...

Vertrekken naar Zweden, Malta en Noorwegen is momenteel niet mogelijk. Ze zijn door de FOD toegevoegd aan de lijst met ‘rode zones’. Dit omdat de landen zelf reisbeperkingen hebben ingesteld. Niet-essentiële reizen zijn dus niet toegelaten.

Ook in Portugal zijn er ‘rode zones’ voor vertrekt. Het gaat om de regio’s Amadora, Odivelas, Sintra, Loures en Lissabon. In Spanje zijn het district Segrià (Catalonië) en het district La Mariña (provincie Lugo, Galicië) rood bevonden. In het Verenigd Koninkrijk is de stad Leicester een ‘rode zone’.

LEES OOK. Van extra reisbeperkingen tot mondmaskers vanaf 6 jaar: deze nieuwe maatregelen nemen landen om corona-opflakkeringen in te dijken

bekijk ook

Samengevat: deze coronamaatregelen zijn van kracht in de 10 populairste vakantielanden

Corrigeer

NIEUWS