Versoepeling rusthuizen: knuffelen kan opnieuw in wzc Sint-Vincentius

Versoepeling rusthuizen: knuffelen kan opnieuw in wzc Sint-Vincentius

Begin april verliep communicatie met de bewoners nog op deze manier Foto: ghl

Lochristi -

Sociale afstand is vanaf vandaag niet meer nodig bij bezoek aan residenten van wzc Sint-Vincentius in Zaffelare. Knuffelen kan opnieuw, na honderdvijftien dagen. Goed nieuws dus voor de bewoners én hun familieleden van het woonzorgcentrum dat deel uitmaakt van de Exaltagroep. Wzc Sint-Pieter bespreekt morgen een mogelijke versoepeling op het vast bureau met het schepencollege, bij wzc Sint-Eligius houdt men het bij kamerbezoek van één persoon na afspraak.

“De Vlaamse overheid kondigde een goede week geleden verdere versoepelingen aan van de bezoekregelingen in woonzorgcentra. We bestudeerden en analyseerden de richtlijnen goed”, zegt algemeen directeur Sonneville van Exalta.

“Het dragen van een mondmasker blijft voor alle duidelijkheid verplicht binnen onze woonzorgcentra, maar social distancing bij kamerbezoeken hoeft niet meer. Een stevige omarming of knuffel voor de ouders, grootouders en bevriende residenten kan vanaf vandaag dus wel”, klinkt het. Familieleden van bewoners kregen het nieuws ook in hun interne communicatie.

Versoepeling rusthuizen: knuffelen kan opnieuw in wzc Sint-Vincentius
Chris Corn bracht vreugde in de donkerste dagen van Vlaanderens woonzorgcentra. Foto: ghl

Ook de cafetaria van wzc Sint-Vincentius in de Kanunnik Triestlaan in Zaffelare is vanaf vandaag opnieuw toegankelijk, zij het gespreid over drie dagen voor de verschillende afdelingen en verdiepingen. Kamerbezoeken en wandelingen zijn al een tijdje opnieuw mogelijk op weekdagen van 14 uur tot 17 uur, op woensdag een half uurtje langer, op zaterdag een half uurtje minder lang.

Hilde de Bruyn van wzc Sint-Eligius houdt het bij haar bewoners op bezoek na afspraak voor één persoon op de kamer, met chirurgisch mondmasker. “Als die bewoner dan met zijn bezoeker naar buiten gaat, dan kunnen daar nog twee bezoekers extra aansluiten”, klinkt het. Een uitstapje naar familie thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Van een drankje in de cafetaria kan u nog niet genieten, maar in Zeveneken is er een alternatief met een pop-up bar in openlucht. Die is elke dag open.

www.sint-vincentius.be, www.zorg-saam.be/sint-eligius

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio