Groot dansfeest in Puurs-Sint-Amands zet kwaad bloed: “Onbegrijpelijk”

Breendonk / Liezele / Ruisbroek / Puurs-Sint-Amands -

Een openluchtfeest in Park Fort Liezele (Puurs-Sint-Amands) heeft heel wat beroering veroorzaakt. Op foto’s die rondgaan op sociale media is duidelijk te zien dat de 400 aanwezigen zich niets aantrekken van de social distancing. Veel mensen dragen geen mondmasker en er wordt duchtig gedanst en gefeest.

Wat een contrast met het optreden van Eric Flanders zaterdagavond. Iedereen genoot toen van de muziek, maar hield zich wél aan de coronamaatregelen. Zondag leek het alsof corona niet bestond. Vierhonderd mensen fuifden er duchtig op los en stonden allemaal dicht op elkaar tijdens een feest met dj in Puurs-Sint-Amands. Sommige bezoekers droegen een mondmasker, maar velen deden dat niet. Dat is duidelijk te zien op foto’s en filmpjes die voorbijgangers massaal deelden op sociale media.

Heel wat Puursenaren maakten op die sociale media hun ongenoegen ook duidelijk. “Als je op café geen anderhalve meter afstand houdt, grijpt de politie in. En dit mag gewoon doorgaan? Onbegrijpelijk.” Of: “Bubbels? Social distancing? Dansen? 80 decibel?”

Om 22 uur was het feest afgelopen. Volgens een buurtbewoner waren er opvallend veel niet-Puursenaren aanwezig. Er waren zelfs Nederlanders bij. “En nu maar hopen dat onze gemeente over twee weken niet met een coronapiek zit.”

Het was overigens niet het enige evenement dat dit weekend ophef veroorzaakte. Zaterdag werd een optreden van Gene Thomas stopgezet door de politie omdat de zanger het publiek te veel opzweepte. “Daardoor hield niemand zich nog aan de coronamaatregelen”, aldus burgemeester van Laarne Ignace De Baerdemaeker.

LEES OOK. Zomerbar met Gene Thomas loopt uit de hand en wordt stilgelegd: “De zanger zweepte op een schandelijke manier het publiek op”

bekijk ook

Optreden Gene Thomas stopgezet door politie

Corrigeer

NIEUWS