Alfons De Schepperprijs voor Bert Vervaet

Alfons De Schepperprijs voor Bert Vervaet

Bert Vervaet krijgt de Alfons De Schepperprijs uit handen van Raf Cosyns Foto: GVR

Lochristi -

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag 11 juli reikt de culturele vereniging Dr. Jozef Goossenaertskring jaarlijks de Alfons De Schepperprijs uit aan een verdienstelijk Lochristinaar. Corona gooide dit jaar roet in deze jaarlijkse feestelijke uitreiking, dus ging men maar ter plaatse om de nieuwe laureaat Bert Vervaet in de spreekwoordelijke bloemen te zetten.

Geen viering dit jaar, dus bedacht de Dr. Jozef Goossenaertskring een alternatief. Een delegatie bracht de voorbije dagen een kort bezoek aan de gelauwerden van de voorbije jaren. Ze overhandigden bij die gelegenheid een zeer toepasselijke verfrissing gerijpt onder de Lootse zon van het wijndomein Nobel. Guido Moons, Prof.em. dr. Willem Van Cotthem, Lucas Van Bruyssel, Ignace Van Driessche, de dragers van de Reinaertreuzen en Tineke Boel kunnen nu genieten van een wijntje.

Dit jaar wou men Bert Vervaet huldigen omwille van zijn jarenlange begeestering en inzet voor de plaatselijke sociale en culturele geschiedenis van Lochristi. De officiële viering werd om de gekende redenen verdaagd tot volgend jaar. Toch lieten ze hem nu reeds proeven van de druivendrank.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio