Transfers in de MotoGP: Pol Espargaro tekent bij Honda, Alex Marquez bij satellietteam

Transfers in de MotoGP: Pol Espargaro tekent bij Honda, Alex Marquez bij satellietteam

Alex Marquez. Foto: AP

De Spaanse MotoGP-rijder Pol Espargaro, die momenteel voor KTM rijdt, treedt vanaf 2021 aan voor Respol Honda, het officiële team van het Japanse merk. Zijn landgenoot en wereldkampioen in de Moto2-categorie Alex Marquez rijdt volgend jaar voor satellietploeg LCR Honda. De Italiaan Franco Morbidelli verlengde dan weer zijn contract bij Yahama-SRT tot 2022. Dat raakte maandag bekend.

Pol Espargaro zette zijn handtekening onder een contract tot 2022 bij Respol Honda. Hij vervangt er Alex Marquez, die in 2021 en 2022 voor LCR zal rijden ter vervanging van Cal Crutchlow. De Brit mag na zes jaar beschikken. Alex Marquez’ oudere broer Marc zal naast Espargaro de andere officiële Honda-rijder zijn. De MotoGP-wereldkampioen ligt vast tot 2024.

Het MotoGP-seizoen 2020 gaat omwille van de coronacrisis met veel vertraging van start met twee Grote Prijzen in het Spaanse Jerez de la Frontera, voorzien op 19 en 26 juli.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.