Wijkteams sluiten café, vatten sluikstorters en nemen drugs in beslag

Wijkteams sluiten café, vatten sluikstorters en nemen drugs in beslag

Foto: victoriano moreno

Deurne / Hoboken / Berchem / Antwerpen / Antwerpen 2060 -

De wijkteams van verschillende Antwerpse buurten hebben afgelopen weekend controles op overlast gehouden. Drugs en een auto werden in beslag genomen en in Berchem werd een café verzegeld.

De controles van de verschillende wijkteams van de politiezone Antwerpen waren volgens het korps gericht op verschillende vormen van overlast. In Berchem werd een café in de De Villegasstraat gesloten. “Rond de zaak werden geregeld drugs gebruikt en de uitbaatster schonk sterke drank zonder vergunning”, zegt de politie.

Aan het pleintje in de Van Deynsestraat in Deurne-Noord werd dan weer de auto van een 17-jarige laagvlieger in beslag genomen. “Er waren zaterdag heel wat kinderen en jongeren aan het genieten van de zon toen een voertuig met hoge snelheid uit de Van Dornestraat kwam gereden en met gierende banden de Van Deynsestraat inreed”, zegt de politie. “Het wijkteam kon het voertuig enkele straten verder staande houden. De bestuurder was 17 jaar en beschikte uiteraard slechts over een voorlopig rijbewijs. Gezien het levensgevaarlijk rijgedrag van de man werd zijn wagen in beslag genomen en werd zijn rijbewijs meteen ingetrokken.”

In het Rivierenhof en in Antwerpen-Noord en Hoboken werden bij verschillende controles hoeveelheden drugs in beslag genomen en in Park Spoor Noord werden drie wildplassers op de bon geslingerd. Verder kon de politie nog enkele geseinde personen oppakken, enkele sluikstorters beboeten en een hele resem verkeersovertredingen vaststellen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio