Alleen maar goed nieuws voor Rick Zabel: net getrouwd, baby op komst en contractverlenging bij Israël Start-Up Nation

Alleen maar goed nieuws voor Rick Zabel: net getrouwd, baby op komst en contractverlenging bij Israël Start-Up Nation

Foto: Instagram Rick Zabel

Rick Zabel heeft zijn contract bij Israël Start-Up Nation met twee jaar verlengd. En hij stapte eerder deze week in het huwelijksbootje, zijn vriendin verwacht straks hun eerste kindje. Straks hoopt de zoon van spurtlegende Erik voor een vierde keer aan de start van de Tour te staan.

De komst van Chris Froome was natuurlijk het grote nieuws van de voorbije dagen maar voor het overige blijft Israël Start-Up Nation contracten aan de lopende band verlengen. Nu was het aan Rick Zabel om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis, geldig voor de komende twee seizoenen. Zabel kwam vorig jaar mee van Katusha dat werd opgeslorpt door het Israëlische team.

“We zijn blij met Rick”, aldus het teammanagement. “Hij heeft zich wonderwel aangepast en speelt een belangrijke rol in de leadout.”

Ook de renner toonde zich tevreden. “Ik hou van dit team en de boodschap die ze verkondigt. Wij zijn op een vredesmissie en die filosofie ligt me wel. Maar ook sportief heb ik nog veel ambities. In de grote rondes wil ik me blijven tonen en ook in de klassiekers wil ik naar de toekomst toe meer en meer impact hebben.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.