Pairi Daiza verstrengt coronamaatregelen na klachten op Twitter: “Schande dat we door enkele individuen de regels voor iedereen moeten veranderen”

Pairi Daiza verstrengt coronamaatregelen na klachten op Twitter: “Schande dat we door enkele individuen de regels voor iedereen moeten veranderen”

Pairi Daiza heeft zondagavond beslist om het aantal bezoekers dat in het park is toegelaten te verminderen. De beslissing volgt na klachten op Twitter.

Bezoekers plaatsten zondag foto’s van drukke plaatsen in het park en tagden het account van het park: “Hoeveel volk mag hier binnen als er geen corona is?”, schreef iemand.

“We zaten op iets meer dan 30 procent van onze totale capaciteit: minder dan wat de nationale veiligheidsraad ons oplegt”, zegt woordvoerder Claire Gilissen. “Maar ondanks de 85 hectare die het park beslaat, zijn er plaatsen waar bezoekers massaal bijeenkomen, vooral voor de panda’s of op andere zeer populaire plaatsen.”

“Maar deze zondag zagen we dat veel mensen lakser werden en de regels rond social distancing niet meer volgden. Mensen vergeten de veiligheidsregels te respecteren. De combinatie met een groter publiek leidde tot klachten op Twitter”, aldus de woordvoerster.

Zondagavond heeft de directie van Pari Daiza de situatie daarom opnieuw beoordeeld. Ze heeft besloten om het aantal bezoekers dat in het park aanwezig zou kunnen zijn, te verminderen zodat de 30 procent nooit overschreden wordt. “Het is een schande om nog strengere maatregelen te moeten nemen voor een paar individuen die de regels niet willen volgen”, betreurt Claire Gilissen.

bekijk ook

IJsbeer ‘danst’ in gloednieuwe Noordpoolwereld van Pairi Daiza

Pairi Daiza in lockdown haalt toch wereldnieuws: orang-oetans spelen met hun otter-vrienden

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN