27 kinderen van speelpleinwerking twee weken in quarantaine na coronabesmetting

Video: ATV

Mortsel -

In Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking aan de Parkschool in quarantaine. Oorzaak is een coronabesmetting van een familielid van een van de kinderen. Intussen blijkt dat ook het kind zelf positief getest heeft op het coronavirus.

Op 8 juli kreeg de organisatie te horen dat een familielid van een van de kinderen positief getest had op het coronavirus. Ze twijfelde niet en besliste om 27 kinderen van de speelpleinwerking aan de Parkschool meteen naar huis te sturen.

“We hebben alle ouders opgebeld om te vragen of ze hun kinderen konden komen ophalen”, zegt Livia Moreau (Open Vld), schepen van Onderwijs. “Alle 27 kinderen van die groep moeten nu twee weken in quarantaine en mogen niet deelnemen aan andere activiteiten. Dat geldt ook voor de jobstudenten en de medewerkers die betrokken waren bij de groep.”

Eind vorige week vrijdag bleek dat ook het kind van het bewuste familielid het coronavirus opgelopen had. Het is niet duidelijk of er nog andere besmettingen binnen de groep vastgesteld zijn.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS