Cycling Vlaanderen wil meer mondmaskers in de koers: “Willen jullie koersen blijven zien, volg dan de regels op”

Cycling Vlaanderen wil meer mondmaskers in de koers: “Willen jullie koersen blijven zien, volg dan de regels op”

Foto: BELGAIMAGE

Wie vanaf deze week naar een oefenkoers trekt, doet een mondmasker mee. Cycling Vlaanderen, de federatie die oefenwedstrijden in deze regio aanbiedt, maakte dit weekend het coronaprotocol wat strenger. Vooral omdat het uit de hand dreigt te lopen.

LEES OOK (N+). Hoe er tijdens de GP Vermarc van social distancing plots geen sprake meer was: “Laat iedereen verplicht een mondmasker dragen”

Wie vanaf deze week naar de koers trekt, doet best een mondmasker mee. Cycling Vlaanderen, de federatie die oefenwedstrijden aanbiedt, maakte dit weekend het coronaprotocol wat strenger. “Het is simpel”, aldus Massimo Van Lancker, sporttechnisch coördinator van Cycling Vlaanderen. “Als de social distancing niet kan worden gerespecteerd, zet iedereen voortaan een mondmasker op.”

De verstrenging komt er vooral omdat het uit de hand dreigt te lopen. “De mensen zijn heel enthousiast”, zegt Van Lancker. “Maar onze boodschap is duidelijk: willen jullie koersen blijven zien, volg dan de regels op. En die gelden ook voor renners die wachten bij de inschrijving of in de start- en aankomstzone. Ook zij moeten een mondmasker dragen als de afstand van anderhalve meter niet kan worden gerespecteerd.”

Moet een toeschouwer dan de hele tijd met mondmasker op de wedstrijd volgen? “Neen. Op voorwaarde dat de social distancing gerespecteerd kan worden. Iemand die in zijn eentje het parcours afwandelt, hoeft dat niet te dragen. Dat is wel het geval als er op een berg te veel mensen op elkaar zijn gepakt.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.