Celebs

#FreeBritney: fans zien gecodeerde noodkreet in Instagram-berichten van Britney Spears

#FreeBritney: fans zien gecodeerde noodkreet in Instagram-berichten van Britney Spears

Foto: ISOPIX

Bevrijd Britney Spears (38) uit de klauwen van haar vader. Dat vraagt de #FreeBritney-beweging in een officiële petitie aan het Witte Huis. Intussen schreeuwt de ster, die naar verluidt wettelijk onbekwaam is om haar eigen leven te regelen en het moet doen met wat zakgeld, volgens hen ook zelf om hulp. In gecodeerde Instagram-berichten, meer bepaald. En dan is er nog de bewering dat je op haar platen niet haar echte zangstem hoort. “Om concurrentie met Christina Aquilera uit de weg te gaan.”

“Draag in jouw volgende post iets geels als je hulp nodig hebt.” Die boodschap gaven enkele fans begin deze maand mee aan Britney Spears. Kort daarna op Instagram: een filmpje waarin de popzangeres op en neer wandelt in een gang, en een dansje doet met een bos bloemen. Haar outfit: een short en een geel topje. Het laat er voor velen geen twijfel over bestaan: “Britney Spears probeert in gecodeerde boodschappen duidelijk te maken dat er iets aan de hand is.”

Wat dan wel? Dat vertelt de #FreeBritney-beweging, die haar naar eigen zeggen “wil bevrijden”, in een officiële petitie gericht aan het Witte Huis. Een petitie die in korte tijd al tienduizenden handtekeningen verzamelde. “Sinds 2008 (kort nadat ze paparazzi aanviel en haar hoofd kaal schoor, nvdr.) staat Britney onder controle van haar vader. Hij heeft volledige zeggenschap over haar persoonlijke leven, haar bezittingen en haar financiën. Die maatregel is doorgaans voorbehouden voor mensen die mentaal onbekwaam worden verklaard, na een officiële diagnose, en leidt ertoe dat ze zelfs geen advocaat in de arm kan nemen om die beslissing aan te vechten.”

Nog volgens de initiatiefnemers moet ze het stellen met 2.500 dollar aan zakgeld per week. “En dat voor iemand die sindsdien drie wereldtournees deed langs de grootste zalen”, klinkt het. Daarom zien ze in Spears’ recente Instagram-posts – er is er nog eentje waarin ze poseert met uitgelopen mascara, en eentje waarin ze casual vertelt hoe ze onlangs haar gymzaal liet afbranden – hints over hoe ze gevangen zit. Een expliciete boodschap kan volgens hen niet, want haar vader en diens advocaat beheren ook haar online accounts. En daarom roepen ze de instanties op om “een 38-jarige vrouw die alle controle wordt ontzegd, en zelfs haar eigen kinderen niet mag zien, te helpen”.

 

 

Zopas mengde ook het bekende Instragram-account Diet Prada, goed anderhalf miljoen volgers, zich in het debat. Dat profiel houdt zich vooral bezig met copycats ontmaskeren in de modewereld, en vertelt nu “dat op Britney Spears’ albums niet haar echte stem is te horen”. “Haar natuurlijke zangstem is lager, zoals je in oudere filmpjes op het internet kunt horen. Een beetje zoals die van Christina Aguilera, van wie het debuutalbum rond dezelfde tijd uitkwam. Om niet in elkaars vaarwater te komen, werd Britney daarom gevraagd om haar stem te vervormen tot een nasaal kinderstemmetje”, klinkt het. Een rondje surfen op YouTube laat inderdaad een steviger geluid horen.

Dat is volgens Diet Prada de reden waarom ze nagenoeg altijd playbackt, en een akoestisch album waarop ze haar echte stem wou gebruiken al veertien jaar op het schap ligt. Dat Diet Prada nu met die onthulling komt, is naar eigen zeggen om mee de schouders te zetten onder #FreeBritney. “Omdat het leven van een succesvolle jonge vrouw wordt geruïneerd door enkele mannen van middelbare leeftijd.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

May this gracious beautiful summer help us all spread our wings and fly to where our hearts truly desire ??????!!!!!!

Een bericht gedeeld door Britney Spears (@britneyspears) op

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees