Creatieveling zaait huwelijksaanzoek in maïs: “Gelukkig zei Anneke ja”

Creatieveling zaait huwelijksaanzoek in maïs: “Gelukkig zei Anneke ja”

Foto: Facebook

Het originele huwelijksaanzoek van een Nederlandse man gaat viraal op Facebook. Joost Roothans zaaide zijn aanzoek in een maïsveld in de buurt van het Limburgse Achel en vloog er vervolgens over met Anneke, de vrouw die hij vandaag zijn verloofde mag noemen. “Gelukkig zei ze ja”, vertelt hij aan Radio 2.

Een titanenwerk moet het geweest zijn voor Joost Roothans. “In april ben ik begonnen met het aanzoek te zaaien. Of eigenlijk net niet te zaaien”, vertelt de Nederlander uit Valkenswaard. De letters in het veld zijn de plaatsen waar hij bewust maandenlang geen maïs zaaide. “Met de gps op de tracker en sectieafsluitingen op de machine konden de rijen aan en uit worden gezet tijdens het zaaien. Ik heb eerst een ontwerp gemaakt op de computer. Dan schakelde de machine automatisch uit als er een letter aankwam en nadien meteen weer aan.”

Nadat hij met een drone gecontroleerd had of het gelukt was, stapte hij met Anneke in het vliegtuig en vlogen ze erover. “Op een gegeven moment zag ze de letters. We zijn dan nog eens teruggevlogen, zodat ze de boodschap goed kon lezen. Ze had het totaal niet verwacht. Gelukkig zei ze ja.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees