Dokter bewijst met simpele test dat mondmasker geen zuurstoftekort veroorzaakt: “Wees niet zelfzuchtig”

Dokter bewijst met simpele test dat mondmasker geen zuurstoftekort veroorzaakt: “Wees niet zelfzuchtig” Video: Instagram

Op sociale media doen berichten de ronde dat het dragen van een mondmasker je zuurstofgehalte ernstig vermindert. “Klopt niet”, klinkt het bij de gezondheidszorg. Sommige dokters filmden zelfs een test waarmee ze hun mening kracht konden bijzetten. “Luister niet naar mensen die zulke zaken verzinnen. Wees niet zelfzuchtig.”

De Brit Joshua Wolrich deed het aan de hand van een machine die de zuurstofverzadiging in zijn bloed meet. “Alles tussen 94 en 100 procent is compleet normaal”, aldus Wolrich. Toen de dokter ook zijn mondmasker aandeed, veranderde het cijfer niet. “Mondmaskers zijn niet in staat om je zuurstof te verminderen”, besloot hij.

Nadien riep hij alle kijkers op om de mythes op sociale media te negeren. “Stop met zaken te verzinnen, en stop met te luisteren naar mensen die dat doen”, zei hij nog. “Indien je gevraagd wordt om een mondmasker te dragen, doe dat dan.”

bekijk ook

Tandarts demonstreert simpel trucje waardoor mondmasker nog meer bescherming kan bieden

Frans staatssecretaris panikeert wanneer ze mondmasker vergeet op Quatorze Juillet

Bolsonaro zet mondmasker af om te bewijzen dat hij er goed uitziet na positieve coronatest: “Paniek doodt ook”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees