Ziekenhuizen volgen besmettingen met corona op de voet: “We kunnen tijdig anticiperen”

Ziekenhuizen volgen besmettingen met corona op de voet: “We kunnen tijdig anticiperen”

In het AZ Sint-Maarten in Mechelen houden ze twaalf bedden vrij voor patiënten met Covid-19. Foto: Emmaus

Mechelen / Bonheiden -

In de twee ziekenhuizen in de Mechelse regio liggen er voorlopig geen coronapatiënten. Ze volgen de situatie van het aantal besmettingen wel op de voet.

LEES OOK. Negen nieuwe coronabesmettingen in de regio, grootste stijging in Mechelen: “We panikeren niet. We sturen bij indien nodig”

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden schommelde het aantal Covid-19-patiënten de voorbije weken. “Dan hadden wij een patiënt, dan geen. Woensdag hebben we geen nieuwe patiënten opgenomen. Wij hebben wel iemand onderzocht waarvan wij het vermoeden hadden”, zegt Dorien Aerts van het Imeldaziekenhuis. Als er zich een tweede piek aandient, is het ziekenhuis paraat. “Wij hebben een plan klaarliggen”, luidt het.

Draaiboek

Ook in het AZ Sint-Maarten in Mechelen beschikken ze na de eerste golf over een draaiboek. Net zoals in Bonheiden zijn er momenteel geen patiënten met corona gehospitaliseerd. “Op vraag van de overheid houden we twaalf bedden vrij op onze cohortafdeling en nog eens drie op intensieve zorg”, vertelt woordvoerder Dany Daelemans. De bedden zijn onmiddellijk operationeel van zodra de eerste patiënt zich aandient. “We volgen nog altijd dagelijks de situatie van het aantal besmettingen op. Algemeen, maar in het bijzonder ook voor de regio Mechelen. We kunnen tijdig anticiperen”, legt Daelemans uit.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS