Max Verstappen: "Hongarije wordt helemaal anders dan Oostenrijk"

Max Verstappen: "Hongarije wordt helemaal anders dan Oostenrijk"

Max Verstappen Foto: Red Bull F1 team

Max Verstappen kijkt er na twee races op de Red Bull Ring naar uit om in Hongarije te racen. Volgens Verstappen zal het er op de Hungaroring helemaal anders aan toegaan.

Voor Verstappen waren het op het thuiscircuit van Red Bull twee races met gemengde gevoelens. De Nederlander wist de voorbije twee jaar telkens te winnen op de Red Bull Ring maar dit jaar verliep het heel wat minder goed voor Verstappen.

Tijdens de eerste race moest hij opgeven door technische problemen terwijl hij tijdens de tweede race tevreden moest zijn met de derde plaats. Volgens Verstappen is het na twee races op hetzelfde circuit bovendien tijd om ergens anders te gaan racen.

"Ik denk dat twee weken op hetzelfde circuit rijden wel genoeg is, al heeft Red Bull wel een geweldig evenement georganiseerd voor ons," aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

"Het was mooi om de kans te hebben tweemaal op dezelfde baan te rijden en daarbij verschillende set-ups uit te proberen op de auto en de data van de back-to-back races te correleren. Toch zijn we nu wel toe aan een nieuw circuit."

Verstappen probeert vooral het positieve gevoel van zijn podiumplaats tijdens de tweede race mee te nemen naar Hongarije.

"Het podium was een mooie beloning voor het team. Nu kijk ik uit naar komend weekend, aangezien Hongarije een erg leuke baan is om op te rijden in onze auto’s met veel downforce."

"Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen en we zullen zien hoe competitief we zijn tegenover Mercedes en natuurlijk ook de anderen. De baan is wat technischer dan Oostenrijk."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

  • “Als ik Ferrari was had ik Sebastian Vettel betaald om niet te racen”
  • Volgend jaar acht Mercedes F1-bolides op de startgrid?
  • Teamgenoot daagt Lewis Hamilton uit: “Ik ben klaar voor de wereldtitel”
  • “Ferrari-teambaas heeft nog enkele weken, er is al mogelijke vervanger gevonden”
  • Opmerkelijk: F1-piloot grijpt naast wk-punten door tekort aan brandstof in F1-bolide
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.