Nog geen kamerbezoek in wzc Sint-Pieter, buiten wandelen kan wel

Nog geen kamerbezoek in wzc Sint-Pieter, buiten wandelen kan wel

wzc Sint-Pieter in bubbels, kort na het uitbreken van de coronacrisis Foto: ghl

Lochristi -

In tegenstelling tot de andere woonzorgcentra in Lochristi, laat Sint-Pieter in de Bosdreef nog geen kamerbezoeken toe. “Elk woonzorgcentrum is uniek en er moet niet enkel rekening gehouden worden met de regels van de Vlaamse overheid, maar ook met de infrastructuur”, aldus de gemeente.

Na de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid van vorige week komen er voor het Lootse rusthuis wel enkele versoepelingen: cafetariabezoeken worden flexibeler georganiseerd en met residenten is een wandeling mogelijk in de tuin van de OCMW-campus.

“Onze 80 bewoners zijn verdeeld over twee grote afdelingen, die elk een bubbel vormen met een eigen gemeenschap. Bewoners moeten er niet op hun kamer blijven, maar kunnen samen aan activiteiten deelnemen en bij elkaar op bezoek gaan. Extern bezoek in die bubbel houdt anderzijds ook een groot risico in op besmetting op grote schaal. Voorzichtigheid door de stijging van de nationale cijfers blijft nodig. Het welzijn van de bewoners en de familie blijft primordiaal”, besluit het vast bureau samen met de directie en de gemeentelijke veiligheidscel.

Begin week werd bekend dat in vzw Sint-Vincentius in Zaffelare opnieuw fysiek contact bij kamerbezoek met mondmasker mogelijk is. In Sint-Eligius in de Sint-Elooistraat is één persoon op de kamer toegelaten na afspraak, buiten kan er zelfs met nog eens twee bijkomende bezoekers afgesproken worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio