Kajakker staat doodsangsten uit wanneer alligator hem aanvalt: “Dit kon veel erger aflopen”

Kajakker staat doodsangsten uit wanneer alligator hem aanvalt: “Dit kon veel erger aflopen” Video: Peter Joyce

De Amerikaan Peter Joyce beleefde afgelopen weekend enkele doodsbange momenten op de Waccamaw-rivier in North Carolina. Tijdens een tocht met zijn kajak werd de man plots aangevallen door een alligator. Joyce kon zijn evenwicht niet bewaren en viel even in het water, maar had het geluk aan zijn zijde: “Indien ik niets had om me aan vast te klampen, kon dit veel erger aflopen.”

De kajakker was reeds bekend met de rivier, maar begaf zich ditmaal in een gebied dat hij nooit eerder had verkend. “Ik dacht eerst dat ik een vis hoorde springen, maar dat bleek bij nader inzien niet het geval”, vertelde Joyce aan lokale media. “Pas toen het dier op minder dan een meter van me was verwijderd, besefte ik dat het om een alligator ging. Reageren was niet meer mogelijk.”

Hij stond doodsangsten uit. Door de botsing kantelde zijn kajak en kwam hij onherroepelijk in de rivier terecht. Toch raakte hij snel terug boven water. Dankzij enkele takken die toevallig in de buurt hingen, wist hij zichzelf in veiligheid te brengen.

Na het incident was er van de alligator geen spoor meer te bekennen. Joyce had al eerder kennisgemaakt met de diersoort, maar dit was de eerste keer dat een alligator hem ook aanviel. “Vermoedelijk wilde het dier haar jongen beschermen”, vervolgde hij. De man kon uiteindelijk ongedeerd zijn tocht afwerken.

bekijk ook

Koppel wil alligator filmen door smartphone aan draad vast te knopen, maar dat is buiten het dier zelf gerekend

Bejaarde vrouw ontdekt reusachtige alligator in haar keuken

Kanjer van een alligator maakt golfterrein onveilig

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees