Gerecht zoekt getuigen van schietpartij met dodelijke afloop in Vorst

Gerecht zoekt getuigen van schietpartij met dodelijke afloop in Vorst
Brussel / Vorst -

Het Brusselse gerecht is op zoek naar getuigen van de schietpartij die in de nacht van 4 op 5 juli plaatsvond in de Alfred Orbanstraat in Vorst, en waarbij een 23-jarige man om het leven kwam. In het onderzoek naar de schietpartij werden al vier verdachten opgepakt, waaronder de vermoedelijke schutters.

Bij de schietpartij in de Orbanstraat kwam een 23-jarige jongeman, Soufiane Benali, bijgenaamd “Nana” om het leven, terwijl twee andere mannen, 17 en 19 jaar oud, ernstig gewond raakten. Volgens verschillende media maken de feiten deel uit van een territoriumstrijd tussen twee drugsbendes maar dat wordt tegengesproken door de familie van het overleden slachtoffer. De man had weliswaar strafrechtelijke veroordelingen opgelopen voor drugsfeiten maar had volgens zijn familie de banden met het drugsmilieu verbroken. De drie slachtoffers waren ook ongewapend, zo zegt de familie en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Afgelopen woensdag werden al twee twintigers onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze een rol zouden gespeeld hebben bij de schietpartij. Het gaat om twee jongemannen die geboren zijn in 1998. Eén van hen, Y.B., werd in verdenking gesteld voor moord en moordpoging als medeplichtige, en de tweede, B.H., voor mondelinge bedreigingen. Die laatste is vrijdag door de Brusselse raadkamer vrijgelaten terwijl de voorlopige hechtenis van Y.B met een maand werd verlengd.

Dinsdag werden dan twee nieuwe verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het gaat om D.M., geboren in 1998, en J.Y., geboren in 2001. Beiden hadden zich zondagavond aangeboden bij de federale gerechtelijke politie en in verdenking gesteld voor moord, moordpoging en mondelinge bedreigingen onder bevel of voorwaarde. Het zou gaan om de personen die de dodelijke schoten hebben gelost maar geen van beiden heeft een verklaring willen afleggen.

Wie meer informatie heeft over de feiten, kan contact opnemen met de speurders op het gratis telefoonnummer 0800-30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd.

Corrigeer

NIEUWS