Stadsbestuur investeert 14 miljoen euro in economisch herstelplan

Stadsbestuur investeert 14 miljoen euro in economisch herstelplan

De Stad Brussel wil meer toeristen aantrekken. Foto: Photo News

Brussel -

De stad Brussel maakt 14 miljoen euro vrij voor haar economisch herstelplan. De maatregelen omvatten zowel een Zomerplan om het toerisme aan te trekken als structurele maatregelen voor na de zomer.

Het belangrijkste doel van het Zomerplan binnen het economisch herstel in de stad Brussel omvat het aantrekken van toeristen en dan voornamelijk Belgen en inwoners van buurlanden. Om hen te bereiken wordt er twee miljoen euro gespendeerd aan een grote communicatiecampagne, die zal afgestemd worden op de al lopende promotiecamapgne van visit.brussels.

Om de lokale handel te ondersteunen worden er nieuwe webinars georganiseerd rond online verkoop en de handelswijken zelf worden op verschillende manieren aantrekkelijk gemaakt. Zo wil de stad Brussel stedelijke ‘Escape Games’ organiseren, komen er zintuiglijke wandelingen of kunnen de handelaars hun pand met bloemen decoreren. De kosten van succesvolle terrasuitbreidingen van de horeca zal de stad ook steunen met een bedrag van maximaal 2.000 euro per terras.

Tenslotte zijn er binnen het Zomerplan ook nog een reeks maatregelen voor een belastingverlichting. Tot het eind van de zomer wordt de huur in panden van de stad vrijgesteld, wat neerkomt op een investering van 2,5 tot 3 miljoen euro, en er is ook nog de vrijstelling van de tweede helft van de terrasbelasting of de vrijstelling van belasting op reclameborden.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS