Mama van ‘Rambo van het Zwarte Woud’ vraagt haar zoon met rust te laten: “Hij komt vanzelf wel uit het bos”

Mama van ‘Rambo van het Zwarte Woud’ vraagt haar zoon met rust te laten: “Hij komt vanzelf wel uit het bos”

De Duitse politie is al vijf dagen op zoek naar de ‘Rambo van het Zwarte Woud’. De 31-jarige Yves Rausch vluchtte afgelopen weekend zwaarbewapend en in camouflagekleding het bos in nadat hij vier agenten ontwapende. De mama van de man vraagt nu om haar zoon met rust te laten. “Na een of twee dagen komt hij zelf wel uit het bos.”

Tijdens een controle zondagochtend bedreigde de Duitser vier agenten en dwong hen hun dienstwapens af te geven. De man vluchtte daarna het bos in. Aangezien de man gewapend is en een verleden bij het gerecht heeft, zette de politie een grootschalige zoekactie op poten. Buurtbewoners worden door de politie geadviseerd geen lifters mee te nemen en zo veel mogelijk binnen te blijven.

LEES OOK. Klopjacht op Rambo van het Zwarte Woud gaat door: helikopters, politie en legertroepen jagen op gecamoufleerde boogschutter

Met behulp van speciale eenheden, helikopters en honden wordt er al dagenlang naar de man gezocht. De moeder van de man vertelde de Baden online-website dat ze geen contact meer gehad heeft met haar zoon sinds hij in het bos verdween. Volgens haar zou het beter zijn dat de politie hem met rust laat. “Na een of twee dagen zal hij vanzelf wel uit het bos komen”, zei ze.

Volgens de politie woont de man al langer in de regio en kent hij de bossen er goed. Volgens zijn moeder werd hij vorig jaar uit zijn huurappartement gezet. Hij zou een tijd bij zijn tante verbleven zijn voordat hij van het bos zijn ‘thuis’ maakte. “Hij wou ontsnappen in de natuur en vrij zijn”, zei ze.

Corrigeer

NIEUWS