Van een hondenjob gesproken: Chris Van Espen geeft buldog van Jani Kazaltzis een stem in ‘Keeping up with Qozmo’

Van een hondenjob gesproken: Chris Van Espen geeft buldog van Jani Kazaltzis een stem in ‘Keeping up with Qozmo’

Nadat hij Jani Kazaltzis ooit zelf imiteerde, geeft Chris Van Espen (41) in de webserie Keeping up with Qozmo gestalte aan diens hond. Foto: En toen kwam ons ma binnen

Een Franse buldog met een Antwerps accent. Wie dacht dat hij alles al had gezien, kan terecht op jani.be voor Keeping up with Qozmo, een ‘realityreeks’ over het wel en wee van Jani Kazaltzis’ hond. Zijn innerlijke gedachten worden ingesproken door Chris Van Espen (41), de acteur die Jani in een vorig leven geregeld imiteerde.

“Ik ben Qozmo, Franse buldog en oogappel van stijlgoeroe Jani Kazaltzis. Dankzij technologie van de bovenste plank en een camera in mijn halsband kun je vanaf nu ons leven volgen door mijn ogen.”

Van een hondenjob gesproken: Chris Van Espen geeft buldog van Jani Kazaltzis een stem in ‘Keeping up with Qozmo’
Qozmo, het hondje van Jani Kazaltzis, heeft met Keeping up with Qozmo zijn eigen webserie. Foto: Instagram

Zo start Keeping up with Qozmo, een ‘realityreeks’ waarin we de bewuste buldog en zijn baasje volgen naar het autosalon, op fotoshoots of tijdens bezoekjes aan bevriende BV’s. Telkens in korte afleveringen van om en bij de drie minuten. De rode draad in hun avonturen: het baasje is altijd enthousiast, voor de hond is al het gedoe niet nodig. Maakt Jani een lief bedoelde opmerking als “Je bent de schattigste hond ter wereld”, dan antwoordt hij met “Wat is dat hier, Ketnet?”. Wil Jani hem meenemen voor een ritje in zijn flitsende wagen, dan is de reactie: “Ik wil een spuitje.”

De stem van Qozmo wordt ingesproken door acteur Chris Van Espen (41). “Een tijdje geleden nam Jani contact met me op”, zegt Van Espen. “Ik wil een reeks maken over mijn hond, doe je mee?, vroeg hij. Zelf heb ik Jani natuurlijk vaak geïmiteerd in Tegen de sterren op. Ik wist dus dat hij gevoel voor humor had en dat dit best nog wel ’s een leuk projectje zou kunnen worden. Zo had ik iets om handen tijdens deze hele coronacrisis.”

Nieuw televisiewerk

Normaal gezien stond Van Espen dit jaar in vijf verschillende theaterproducties, maar die zijn allemaal uitgesteld naar latere data. Nieuw televisiewerk is momenteel ook niet in zicht. “Mensen vragen me vaak of er nog een nieuw seizoen van Tegen de sterren op komt. Zeg nooit nooit, maar het zal niet voor meteen zijn. We zijn intussen allemaal met andere projecten bezig. Zelf heb ik de afgelopen jaren enkele programmavoorstellen ingediend, maar die hebben voorlopig nog niet tot iets concreets geleid.”

Zijn slaap laat de acteur er niet voor. “Ach, de zenders laten me wel weten wanneer de tijd rijp is. Ik werk al tien jaar in de media en ik heb nog nooit zonder werk gezeten. En nu is er Keeping up with Qozmo. Momenteel staan er zeven afleveringen online, maar het einde is nog lang niet in zicht.” De teaser van de volgende aflevering is alvast veelbelovend. Daarin is Qozmo helemaal starstruck wanneer zijn grote idool Samson hem begroet met een hartelijke “Dag Mozqo!”

‘Keeping up with Qozmo’, te bekijken via jani.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS