Meteen een hit: ‘Vuile Klap’ keert na jaar stilte nog eens terug met Gentse Feesten-editie

Meteen een hit: ‘Vuile Klap’ keert na jaar stilte nog eens terug met Gentse Feesten-editie

Foto: Leitmotiv

Gent -

Na meer dan een jaar stilte is er nog eens een filmpje opgedoken van ‘Vuile Klap’. De sappige filmpjes waarin Jan ‘Homo Turisticus’ Matthys en Stefaan De Winter de actualiteit becommentariëren, van, achterop een vuilniswagen van Ivago, zijn erg populair op sociale media. Ook dit filmpje, over de Gentse Feesten werd meteen meer dan honderdduizend keer bekeken.

De nieuwe aflevering van Vuile Klap is gemaakt door het Gentse productiehuis Leitmotiv, met steun van de dienst Feesten van de Stad Gent, specifiek voor de Gentse Feesten. Die beginnen vrijdag in een beperkte corona-editie.

Vuile Klap. Video: Leitmotiv

De humor van Vuile Klap vertrekt altijd vanuit een tegenstelling tussen twee milieuwerkers: Glenn, gespeeld door Stefaan De Winter, en het personage van Jan Matthys. Hans Buysse van Leitmotiv, dat ook het typetje van de Homo Turisticus bedacht, legde het in 2017 zo uit.

“Eerst zijn ze het oneens, uiteindelijk vinden ze elkaar ergens in het midden. Je kan als kijker een kant kiezen, maar dat hoeft niet. We willen die filmpjes niet belerend maken. Iedereen moet zelf zijn conclusies trekken.”

LEES OOK. ‘Vuile Klap’ gaat viraal

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio